Formula 1 va reînnoi demersul pentru introducerea a şase curse de sprint anul viitor

Formula 1 va face un nou efort pentru a avea şase curse de sprint în calendarul de anul viitor, după ce echipele au fost de acord cu doar trei în acest sezon din motive de costuri, a declarat sâmbătă directorul general Ross Brawn.

233 afișări
Imaginea articolului Formula 1 va reînnoi demersul pentru introducerea a şase curse de sprint anul viitor

Formula 1 va reînnoi demersul pentru introducerea a şase curse de sprint anul viitor

Sâmbătă a avut loc primul sprint al anului, la Marele Premiu al Emiliei Romagna, care este, de asemenea, prima etapă a sezonului european.

Brawn a declarat reporterilor, citat de Reuters, după ce campionul mondial Max Verstappen a câştigat cursa de sprint pentru Red Bull, obţinând opt puncte, că la o reuniune a comisiei de Formula 1, care va avea loc marţi, se va discuta despre dublarea numărului de astfel de curse.

Încercarea anterioară a fost zădărnicită deoarece unele echipe şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la costul accidentelor şi au dorit o creştere a plafonului bugetar.

„Am dori să avem şase curse de sprint anul viitor", a declarat Brawn.

"Sunt optimist că toate echipele vor vedea valoarea şi ceea ce le oferim fanilor. Ceea ce ar trebui să ne amintim despre sprint este că îţi oferă şi o zi de vineri grozavă", a adăugat britanicul.

„Ai calificări vineri, avem trei zile de acţiune pentru fani şi nu putem ignora acest lucru".

Brawn a declarat că este mai important să se ajungă la un acord asupra numărului de curse decât să se discute despre orice schimbare a unui format faţă de care unii au încă rezerve.

Cursele de sprint de anul trecut ofereau puncte doar pentru primii trei clasaţi, dar acest lucru a fost extins acum la primii opt.

Britanicul a declarat că această mutare a făcut ca acţiunea de sâmbătă, care decide grila de start pentru marele premiu de duminică, să fie mai atractivă.

"Cred că ceea ce aş vrea să fac este ca cel puţin şase curse să fie stabilite şi apoi, după aceste trei curse, putem vedea dacă există evoluţii de format pe care vrem să le facem, dar aş vrea să trecem doar la şase curse", a spus el.

„Cele şase curse trebuie să treacă cu o majoritate simplă de voturi, orice schimbări de format în viitor ar trebui să treacă cu o supermajoritate, deci opt echipe ar trebui să fie de acord. Aşa că cred că important este să se rezolve mai întâi lucrul simplu".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici