Forţele de ordine din Roma vor fi mobilizate 24 de ore din 24 pentru finala Ligii Campionilor

Forţele de ordine din Roma vor fi mobilizate, începând de marţi, 24 de ore din 24, pentru finala Ligii Campionilor, programată miercuri, între formaţiile Manchester United şi FC Barcelona, în capitala Italiei sosind şi poliţişti englezi, şi spanioli, a anunţat prefectul oraşului, citat de AFP.

1 afișare

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a declarat că 1.000 de poliţişti municipali şi 500 de membri ai protecţiei civile vor fi mobilizaţi pentru acest "eveniment excepţional".

Poliţiile engleză şi spaniolă vor trimite câte 15 reprezentanţi, unii în uniforme, alţii îmbrăcaţi civil, pentru a coordona operaţiunile de securitate alături de colegii lor italieni şi pentru a îi controla pe suporterii proveniţi din ţările lor.

Principalul motiv de îngrijorare este reprezentat de fanii radicali romani, după agresiunile în urma cărora au căzut victime suporteri englezi, cu ocazia meciului AS Roma - Manchester United, din decembrie 2007.

"Roma nu va fi militarizată, pentru că nu este nevoie. E un oraş obişnuit cu mari evenimente", a explicat prefectul Giuseppe Pecoraro.

Şeful poliţiei din Roma, Giuseppe Caruso, a estimat că se aşteptă 60.000-70.000 de spectatori la meci, dintre care aproximativ 30.000 de englezi şi 20.000 de spanioli.

Finala Ligii Campionilor, dintre Manchester United şi FC Barcelona, va avea loc, miercuri, de la ora 21.45 şi va fi transmisă în direct de Pro TV.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici