Fosta campioană la US Open Emma Răducanu se desparte de al cincilea antrenor în doi ani

Emma Răducanu a anunţat joi că s-a despărţit de antrenorul Sebastian Sachs, al cincilea antrenor cu normă întreagă cu care a lucrat în ultimii doi ani.

155 afișări
Imaginea articolului Fosta campioană la US Open Emma Răducanu se desparte de al cincilea antrenor în doi ani

Răducanu, care a cucerit titlul la US Open 2021, face o pauză temporară, deoarece se recuperează după trei intervenţii chirurgicale, după ce a fost operată la ambele încheieturi şi la gleznă, motiv pentru ratează ediţiile de anul acesta de la Roland Garros şi Wimbledon.

Răducanu a anunţat despărţirea într-un mesaj postat pe Twitter, care sună astfel "M-am bucurat foarte mult de antrenamentele cu Seb şi de colaborarea cu el, este regretabil că circumstanţele au făcut ca pentru amândoi să fie imposibil să continuăm în acest moment şi am decis să ne despărţim. Îi doresc lui Seb tot ce e mai bun în continuare".

Conform ESPN, nu au avut loc încă discuţii cu privire la următorul ei antrenor şi că ea se concentrează pe recuperarea ei, adăugând că despărţirea de Sachs a fost o decizie reciprocă şi că ei rămân în relaţii bune.

Sachs a început să lucreze cu Răducanu în decembrie 2022, el devenind al cincilea antrenor al acesteia de când a reuşit să se impună la Wimbledon în 2021.

Răducanu a ajuns în turul al patrulea la Wimbledon sub îndrumarea lui Nigel Sears în 2021, iar apoi a făcut echipă cu Andrew Richardson, când şi-a asigurat titlul istoric de la US Open 2021. Cei doi au anunţat o despărţire la scurt timp după aceea, iar ea a apelat apoi la Torben Beltz în noiembrie 2021, parteneriat ce a durat doar cinci luni.

Răducanu a anunţat apoi un "nou model de antrenament", cu sprijinul LTA, pentru sezonul de zgură şi iarbă şi şi-a unit forţele cu Dmitry Tursunov înainte de US Open 2022. Această relaţie s-a încheiat în octombrie 2022. Parteneriatul cu Sachs a fost anunţat în decembrie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici