Fostul boxer George Foreman, dat în judecată de două femei care îl acuză de abuz sexual

Două femei care l-au acuzat pe fostul campion american de box la categoria grea George Foreman că le-a abuzat sexual în anii '70 au depus plângere la un tribunal din Los Angeles.

228 afișări
Imaginea articolului Fostul boxer George Foreman, dat în judecată de două femei care îl acuză de abuz sexual

George Foreman, Facebook

Foreman, în vârstă de 73 de ani, a negat acuzaţiile încă de când acestea au devenit publice luna trecută, iar purtătorii de cuvânt au trimis întrebările legate de procese la declaraţia sa anterioară.

Femeile au depus miercuri procese separate sub pseudonimele Gwen H. şi Denise F. la Curtea Superioară din Los Angeles County.

Ambele femei, acum în vârstă de 60 de ani, spun că l-au cunoscut pe Foreman în copilărie, deoarece taţii lor erau asociaţi cu Foreman.

Denise, rezidentă din Los Angeles, l-a acuzat pe Foreman că a abuzat-o când avea 8 ani şi că a făcut sex cu ea când avea 15 ani, într-o cameră de hotel din San Francisco.

Gwen, rezidentă în Nevada, a declarat că l-a întâlnit prima dată pe Foreman când avea 9 ani şi l-a acuzat că a abuzat-o sexual şi a violat-o când avea 15 şi 16 ani, inclusiv într-un apartament din Beverly Hills. Ea a spus că Foreman i-a spus că tatăl ei îşi va pierde slujba de consilier de box dacă nu se conformează.

Foreman a spus că acuzaţiile sunt false şi nefondate.

„În ultimele şase luni, două femei au încercat să obţină milioane de dolari fiecare de la mine şi de la familia mea", se arată în declaraţia sa. „Nu aleg luptele, dar nici nu fug de ele".

Foreman este menţionat ca fiind „DOE 1” în procese, dar descris în acestea ca fiind boxerul profesionist care l-a învins pe Joe Frazier în 1973 pentru a deveni campion mondial la categoria grea, înainte de a pierde titlul în faţa lui Muhammad Ali în 1974.

Procesele au fost intentate ca urmare a unei legi din California care a intrat în vigoare în 2020 şi care renunţă temporar la termenul de prescripţie care împiedica victimele abuzurilor sexuale din copilărie să deschidă procese civile.

Ambele femei cer un proces cu juraţi şi solicită să li se acorde o sumă nespecificată ca despăgubiri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici