Fostul campion european "Chus" Pereda a decedat

Fostul fotbalist Jesus Maria Pereda, cunoscut sub numele de "Chus" Pereda, campion european cu naţionala Spaniei în 1964 şi fost selecţioner, a decedat, marţi, la vârsta de 73 de ani.

143 afișări

"Chus" Pereda a rămas cunoscut mai ales pentru rolul important pe care l-a jucat în naţionala spaniolă care a câştigat primul titlu european din palmares, în 1964. El a fost unul dintre protagoniştii finalei acestei competiţii, cu URSS, fiind autorul unui gol şi al unei pase de gol în victoria cu 2-1.

Pereda, care are numai 11 selecţii în echipa naţională, a evoluat timp de opt sezoane la FC Barcelona, cu care a câştigat doar o Cupă a Spaniei. El a mai câştigat cu formaţia Real Madrid Cupa Spaniei, Cupa Campionilor Europeni şi un titlu naţional.

După cariera de jucător, Pereda a devenit antrenor, el fiind în 1992 selecţionerul Spaniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici