Fostul ciclist olandez Michael Boogerd, suspendat pentru doi ani din orice activitate sportivă

Fostul ciclist olandez Michael Boogerd, retras din activitate de aproximativ opt ani, a fost suspendat, miercuri, pentru doi ani din orice activitate legată de sport, după ce a recunoscut că s-a dopat, informează L'Equipe.

102 afișări
Imaginea articolului Fostul ciclist olandez Michael Boogerd, suspendat pentru doi ani din orice activitate sportivă

Fostul ciclist olandez Michael Boogerd, suspendat pentru doi ani din orice activitate sportivă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În 2013, într-o emisiune televizată, Boogerd a recunoscut că a utilizat eritropoietină şi cortizon şi că şi-a făcut transfuzii de sânge.

De asemenea, rutierului olandez i-au fost şterse din palmares toate performanţele reuşite în perioada 2005-2007, printre care şi titlul de campion naţional.

Michael Boogerd, în vârstă de 43 de ani, a câştigat în cariera sa două etape în Turul Franţei, trei tiluri de campion naţional pe şosea (1997, 1998, 2006), şi cursele clasice Amstel Gold Race (1999), Brabantse Pijl (2001, 2003), Turul Emiliei (1999) şi Marele premiu Bruno Beghelli (1999).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici