Fostul internaţional olandez Marco van Basten, suspendat după ce a folosit salutul nazist într-o emisiune televizată. VIDEO

Marco van Basten, fost internaţional olandez, a fost suspendat pe perioadă determinată de televiziunea Fox Sports, unde este angajat ca analist. Decizia a fost luată ca urmare a salutului nazist făcut de fostul fotbalist în pauza meciului de acum câteva zile, dintre Ajax şi Heracles Almelo.

3144 afișări
Imaginea articolului Fostul internaţional olandez Marco van Basten, suspendat după ce a folosit salutul nazist într-o emisiune televizată. VIDEO

Marco van Basten, criticat şi suspendat pentru salutul nazist dintr-o emisiune televizată

Episodul a avut loc după intervenţia unui reporter. Acum, Fox Sports a luat atitudine după ce în media internaţională Marco van Basten a fost aspru criticat pentru reacţia sa. ”Cu o glumă proastă într-un moment nepotrivit, a făcut o greşeală sâmbătă.

Ceea ce s-a întâmplat este stupid şi nepotrivit, iar Fox Sports se distanţează de ceea ce s-a spus. A decis să se lipsească în această săptămână de serviciile lui Marco van Basten ca analist.” , anunţă Fox Sports într-un comunicat.

În ultima perioadă, în fotbalul european au avut loc nenumărate acte de asemenea gen, cu precădere de rasism. Cel mai mediatizat şi criticat s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni, în Serie A, în Hellas Verona – Brescia 2-1. Mario Balotelli a fost abuzat rasial de fanii Veronei, a şutat o minge spre peluza unde se aflau suporterii şi apoi a ieşit de pe teren, meciul fiind întrerupt. Ulterior, unul dintre liderii de galerie ai formaţiei din Verona a primit o interdicţie de 10 ani şi jumătate din partea clubului.

Un alt moment s-a petrecut într-o partidă din preliminariile Campionatului European, dintre Bulgaria şi Anglia. Fanii gazdelor au scandal lozinci naziste şi au făcut semnul nazist.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici