Fostul preşedinte al Comisiei de Arbitri din Bulgaria, acuzat de trucare de meciuri

Parchetul din Sofia a anunţat, miercuri, că a emis un act de acuzare pentru abuz de putere împotriva fostului preşedinte al Comisiei Arbitrilor, Borislav Alexandrov, suspectat că a încercat să influenţeze rezultatele a şapte meciuri din prima divizie.

15 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte al Comisiei de Arbitri din Bulgaria, acuzat de trucare de meciuri

Fostul preşedinte al Comisiei de Arbitri din Bulgaria, acuzat de trucare de meciuri (Imagine: Mediafax Foto)

Alexandrov a fost demis din funcţie, în luna septembrie, după ce a fost acuzat de către mai mulţi arbitri că a făcut presiuni asupra lor pentru a stabili în avans rezultatele unor meciuri din campionatul Bulgariei, ediţia 2007/2008.

Multe din rezultatele contestate au favorizat clubul Belassitza, care a evitat la limită retrogradarea în a doua divizie.

Parchetul a indicat că ancheta îl vizează şi pe fostul vicepreşedinte al agenţiei guvernamentale pentru Sport, Ivan Lekov, care a demisionat în aceelaşi timp cu Alexandrov.

Lui Lekov i se impută faptul că a colectat în mod ilegal fonduri de la mai mulţi arbitri din Bulgaria pentru găzduirea a două persoane din Belgia şi Italia, membri ai Comisiei de Arbitraj a UEFA, pentru un seminar ce a avut loc în Bulgaria în 2006.

Lekov ar fi strâns aproximativ 3900 euro, în timp ce pentru găzduirea celor doi cei doi arbitri internaţionali nu a fost necesară o sumă care să depăşească 1500 de euro, conform parchetului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici