Fostul şef al Agenţiei Antidoping din Rusia a murit după două luni de la demisie. Este al doilea deces în rândul oficialilor implicaţi în cel mai mare scandal legat de dopaj

Nikita Kamayev (52 de ani), fostul director al Agenţiei Antidoping din Rusia, a decedat, la două luni după ce şi-a dat demisia din cauza celui mai mare scandal legat de dopaj în care a fost implicată instituţia, a informat, luni, presa internaţională.

894 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al Agenţiei Antidoping din Rusia a murit după două luni de la demisie. Este al doilea deces în rândul oficialilor implicaţi în cel mai mare scandal legat de dopaj

Fostul şef al Agenţiei Antidoping din Rusia a murit după două luni de la demisie

Nataliya Koshel, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Antidoping din Rusia, a confirmat, luni, decesul lui Nikita Kamayev. Ramil Khabriev, ex-director general al instutiţiei, a declarat agenţiei de presă Tass, că fostul său coleg ar fi decedat acasă, în urma unui "atac de cord".

"Mi s-a spus că, după ce s-a întors acasă, de la schi, a simţit o durere în zona inimii. Nu l-am auzit niciodată să se plângă de probleme cardiace. Poate că soţia lui ştie mai multe", a declarat Khabriev, care a plecat din agenţie, în decembrie 2015, alături de Kamaev, în urma scandalului început la finalul anului 2015.

În noiembrie 2015, Agenţia Mondială Antidoping a publicat un raport în care era descris sistemul organizat de dopaj din atletismul rusesc. Un laborator din Londra îi testează, în prezent, pe atleţii ruşi.

Decesul lui Kamayev este al doilea în rândul oficialilor implicaţi în cazul dopaj, după cel al lui Vyacheslav Sinev, preşedintele fondator al Agenţiei Antidoping din Rusia. Sinev a murit pe 3 februarie, conform unui anunţ al agenţiei, fără a se menţiona cauza decesului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici