Fotbal Liga 2 | Continuă lupta pentru play-off. Programul şi avancronica etapei a 18-a

Oţelul Galaţi şi AFK Csikszereda deschid vineri etapa cu numărul 18, penultima a sezonului regulat din Liga a 2-a. 11 echipe mai şanse la play-off, cu două runde înainte de final.

249 afișări
Imaginea articolului Fotbal Liga 2 | Continuă lupta pentru play-off. Programul şi avancronica etapei a 18-a

Fotbal Liga 2 | Continuă lupta pentru play-off. Programul şi avancronica etapei a 18-a

Lupta pentru play-off îşi va consuma un nou episod în această rundă. CSA Steaua şi Politehnica Iaşi au locurile deja asigurate, alte 11 formaţii păstrând în continuare şanse teoretice în cursa pentru cele 4 locuri rămase.

Oţelul, la un punct de calificarea în play-off

Oţelul este la un pas de a se califica în play-off, după ce a reuşit să obţină un rezultat de egalitate în prima etapă de la reluarea campionatului. Chiar dacă au terminat fără goluri în meciul împotriva celor de la CSM Slatina, gălăţenii se menţin în continuare pe locul trei în clasament, cu 32 de puncte acumulate. Aceştia se află la doar două puncte în spatele celor de la CSA Steaua şi Politehnica Iaşi. În cazul în care vor obţine cel puţin un punct în meciul de vineri, Oţelul se va califica matematic în play-off, cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat.

Pe de altă parte, echipa AFK Csikszereda speră să obţină un rezultat pozitiv în meciul de vineri, pentru a-şi menţine şansele de calificare în play-off. Cu un antrenor nou la cârma echipei din această iarnă, ciucanii au remizat în runda precedentă cu Progresul Spartac, scor 2-2, după ce au condus cu 2-0. Golul egalizator al oaspeţilor a venit chiar în minutele de prelungire ale partidei.

Două etape decisive pentru Unirea Slobozia

Pentru Unirea Slobozia, cele două etape care urmează sunt cruciale în ceea ce priveşte calificarea în play-off-ul de promovare. În prima dintre acestea, echipa din Ialomiţa va juca în deplasare împotriva celor de la Gloria Buzău, care se află la rândul lor în lupta pentru un loc în play-off. În ultima etapă, Unirea va primi vizita celor de la FC Braşov. Înainte de startul penultimei etape, Unirea ocupă locul 4 în clasament, având 30 de puncte, la egalitate cu Unirea Dej. Pentru a se asigura că vor ajunge în play-off-ul de promovare pentru al doilea sezon consecutiv, Ialomiţenii trebuie să obţină cel puţin 4 puncte în aceste ultime două runde.

Pe de altă parte, Gloria Buzău începe această etapă în afara locurilor de play-off, pe poziţia a 7-a în clasament, cu 27 de puncte acumulate. Cu toate acestea, echipa depinde în continuare doar de ea însăşi, în condiţiile în care va reuşi să câştige cele două partide rămase din sezonul regulat. În această rundă, Gloria va juca acasă împotriva Unirii Slobozia, iar în ultima etapă va întâlni Minaur Baia Mare.

Dejul este pregătit de prezenţa în play-off

Unirea Dej se pregăteşte pentru prezenţa în play-off-ul de promovare, la egalitate de puncte cu Unirea Slobozia, dar ocupând o poziţie inferioară în clasament. Cu toate acestea, echipa are avantajul rezultatelor directe în meciurile cu celelalte contracandidate la play-off. Singurul eşec al Dejului în faţa unei contracandidate a fost în partida cu Gloria Buzău.

Dacă va obţine o victorie în partida de sâmbătă împotriva echipei Metaloglobus, Unirea Dej îşi va asigura matematic un loc în primele 6 formaţii la finalul sezonului regulat. Fanii echipei se pregătesc deja să sărbătorească acest moment important alături de jucători, iar mobilizarea acestora este impresionantă pentru acest duel important.

Dinamo speră la play-off după succesul cu Unirea Constanţa

Dinamo a câştigat cu 6-0 meciul împotriva Unirii Constanţa şi speră acum să ajungă în play-off. Ei se află în prezent pe locul 6 în clasament, la egalitate cu Gloria Buzău, dar cu un golaveraj mai bun. În caz de egalitate între cele două echipe la finalul sezonului regulat, Gloria Buzău ar avea avantajul meciului direct. Dinamo se va confrunta cu Gloria Buzău într-un meci important în această rundă, iar în caz de victorie, ei vor depinde doar de ei înşişi în lupta pentru calificarea în play-off.

În ultima etapă, Dinamo va juca acasă împotriva Politehnicii Timişoara şi are avantajul meciului direct în cazul în care va termina la egalitate de puncte cu Unirea Slobozia în sezonul regulat. În etapa precedentă, Şelimbăr a pierdut cu 1-4 în faţa Politehnicii Iaşi şi a coborât pe locul 14 în clasament.

Concordia Chiajna speră la o a doua prezenţă consecutivă în play-off

În sezonul trecut, Concordia a reuşit să ajungă în play-off-ul competiţiei şi a jucat chiar barajul de promovare în prima ligă împotriva Chindiei Târgovişte, însă a pierdut în cele din urmă la loviturile de departajare. După o campanie impresionantă de transferuri în această iarnă, echipa din Ilfov a început noul an cu o victorie în campionat, învingând cu 1-0 pe terenul celor de la Minaur Baia Mare.

La startul etapei, Concordia se află pe locul 9 în clasament, cu 26 de puncte, la egalitate cu AFK Csikszereda. În ciuda succesului iniţial, ambele echipe depind de rezultatele celorlalte pentru a se califica în play-off. Prin urmare, chiar şi două victorii în ultimele etape ale sezonului regulat ar putea să nu fie suficiente pentru a atinge obiectivul.

Pe lângă echipele menţionate anterior, cele care se află pe locurile 10-14 au şanse teoretice să se califice în play-off. FC Braşov, CSM Slatina, Viitorul Pandurii şi CSC Dumbrăviţa încep etapa cu speranţa de a urca în primele 6 la finalul sezonului regulat, dar şansele lor depind în mare măsură de rezultatele obţinute de celelalte echipe.


Programul etapei a 18-a:

Vineri, 3 martie
Ora 17:00
Oţelul Galaţi – AFK Csikszereda

Sâmbătă, 4 martie

Ora 11:00
Fotbal Club Braşov – Unirea Constanţa
Progresul Spartac – CSC Dumbrăviţa
Viitorul Pandurii – CSM Slatina
Concordia Chiajna – Ripensia Timişoara

Ora 12:00
Unirea Dej – Metaloglobus Bucureşti
CSC 1599 Şelimbăr – Dinamo

Ora 14:30
Politehnica Timişoara – Politehnica Iaşi

Duminică, 5 martie

Ora 11:00
CSA Steaua – Minaur Baia Mare

Marţi, 7 martie

Ora 19:00
Gloria Buzău – Unirea Slobozia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici