Fotbalista spaniolă Hermoso depune mărturie despre sărutul lui Rubiales la Cupa Mondială

Jucătoarea spaniolă de fotbal Jenni Hermoso a depus marţi mărturie în faţa Înaltei Curţi din Madrid cu privire la sărutul pe care, potrivit acesteia, şeful federaţiei de fotbal Luis Rubiales i l-a dat pe buze, fără consimţământ, după victoria Spaniei la Cupa Mondială feminină din vara anului trecut.

666 afișări
Imaginea articolului Fotbalista spaniolă Hermoso depune mărturie despre sărutul lui Rubiales la Cupa Mondială

Fotbalista spaniolă Hermoso depune mărturie despre sărutul lui Rubiales la Cupa Mondială

Hermoso a petrecut aproximativ 2 ore şi jumătate vorbind în spatele uşilor închise în faţa judecătorului de instrucţie Francisco de Jorge, care examinează probe, inclusiv imagini de televiziune, înainte de a decide dacă aprobă sau nu acuzaţiile şi dacă înaintează cazul în instanţă.

Ea a declarat reporterilor în timp ce părăsea tribunalul însoţită de avocatul ei: "Totul este în mâinile justiţiei, asta este tot ce pot spune... procesul îşi va urma cursul.", a spus ea , citată de Reuters.

Atacanta în vârstă de 33 de ani - cea mai bună marcatoare a Spaniei din toate timpurile - a depus în septembrie o plângere penală pentru agresiune sexuală şi constrângere în legătură cu sărutul de pe podiumul învingătorilor din 20 august, spunând că nu a vrut să fie sărutată şi că s-a simţit "vulnerabilă şi victima unei agresiuni".

Rubiales, care a demisionat din funcţia de preşedinte al Federaţiei Regale Spaniole de Fotbal (RFEF) la 10 septembrie pe fondul unor presiuni puternice, după ce anterior refuzase să plece, a declarat că sărutul a fost "spontan, reciproc, euforic şi consensual".

Cazul a provocat unde de şoc în lumea sportului şi în societatea din Spania şi din străinătate, provocând proteste şi alte acuzaţii din partea femeilor că bărbaţi importanţi sau puternici le-au forţat să aibă relaţii intime. În Spania, hashtag-ul #SeAcabo ("S-a terminat"), folosit pe reţelele de socializare, a devenit un strigăt de mobilizare.

Pe lângă posibilele acuzaţii penale, Rubiales se confruntă cu o anchetă a tribunalului sportiv suprem din Spania pentru presupuse "abateri grave", iar FIFA, organismul mondial de fotbal, i-a interzis accesul la funcţie timp de trei ani.

În luna august, procurorul Marta Durantez Gil a declarat că acuzaţia de agresiune sexuală cu care ar putea fi inculpat Rubiales este pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între unu şi patru ani.

Aceasta a declarat că Hermoso a afirmat în plângerea sa că ea şi rudele sale au fost supuse la presiuni din partea lui Rubiales şi a anturajului său pentru a spune că "a justificat şi aprobat ceea ce s-a întâmplat".

Judecătorul Francisco de Jorge a impus un ordin de restricţie pentru a-l împiedica pe Rubiales să se apropie de Hermoso atunci când a apărut în faţa sa la mijlocul lunii septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici