Fotbaliştii Lionel Messi şi Neymar Jr, pe lista nominalizaţilor la trofeul Puşkaş

Fotbaliştii Lionel Messi şi Neymar Jr, ambii de la FC Barcelona, se află pe lista nominalizaţilor la trofeul Puşkaş, distincţie ce se acordă pentru cel mai frumos gol al anului, a anunţat, luni, site-ul fifa.com.

258 afișări
Imaginea articolului Fotbaliştii Lionel Messi şi Neymar Jr, pe lista nominalizaţilor la trofeul Puşkaş

Fotbaliştii Lionel Messi şi Neymar Jr, pe lista nominalizaţilor la trofeul Puşkaş (Imagine: FIFA.com)

Pe lângă cei doi fotbalişti ai Barcelonei mai sunt nominalizaţi încă doi fotbalişti care evoluează în campionatul Spaniei: Mario Gaspar (Villarreal) şi Saul Niguez (Atletico Madrid). Fotbalistul lui Atletico şi-a trecut numele pe lista nominalizaţilor după golul marcat în Liga Campionilor, contra lui Bayern, după ce a driblat doi adversari şi a şutat în diagonală, Manuel Neuer neputând interveni.

Golul din lovitură liberă împotriva Statelor Unite, la Copa America Centenario, i-a adus numele lui Messi pe lista nominalizaţilor la trofeul Puşkaş. De partea celaltă, Neymar s-a remarcat cu golul înscris într-un meci Barcelona - Villarreal, după ce a preluat o centrare venită de la Suarez, a săltat mingea spectaculos peste un adversar, şi a înscris cu un şut din prima, fără ca mingea să cadă.

Mario Gaspar a marcat un gol spectaculos într-un meci amical jucat împotriva Angliei. A reluat în poartă, din foarfecă, o pasă primită de la Cesc Fabregas în marginea careului.

Lista celor zece fotbalişti nominalizaţi la trofeul Puşkaş:

Mario Gaspar (Spania) - 13.11.2015, Spania - Anglia, meci amical
Hlompho Kekana (Africa de Sud) - 26.03.2016, Camerun - Africa de Sud, preliminariile Cupei Afrificii pe Naţiuni
Marlone (Brazilia) - 21.04.2016, Corinthians - Cobresal, Copa Libertadores
Lionel Messi (Argentina) - 21.06.2016, SUA - Argentina, în semifinalele ediţiei centenare a Copei America
Neymar (Brazilia) - 08.11.2015, Barcelona - Villarreal, în campionatul Spaniei
Saul Niguez (Spania) - 27.04.2016, Atletico Madrid - Bayern Munich, Liga Campionilor
Hal Robson-Kanu (Ţara Galilor) - 01.07.2016, Ţara Galilor - Belgia, EURO 2016
Daniuska Rodríguez (Venezuela) - 14.03.2016, Venezuela - Columbia, fotbal feminin
Simon Skrabb (Finlanda) - 31.10.2015, Gefle - Atvidaberg, campionatul Suediei
Mohd Faiz Subri (Malaezia) - 16.02.2016, Penang - Pahang, campionatul Malaeziei

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici