FIFA a deschis o procedură disciplinară în urma incidentelor de la meciul România - Polonia

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a demarat, vineri, o procedură disciplinară în urma incidentelor de la partida România-Polonia (0-3, 11 noiembrie), din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, conform oficialilor forului fotbalistic mondial, citaţi de AFP.

1292 afișări
Imaginea articolului FIFA a deschis o procedură disciplinară în urma incidentelor de la meciul România - Polonia

FIFA a deschis o procedură disciplinară în urma incidentelor de la meciul România - Polonia (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Meciul organizat pe Arena Naţională a fost marcat de incidentele între fanii români şi cei polonezi, dar şi de faptul că "ultraşii" români au aruncat în teren cu materiale pirotehnice. În ciuda indicaţiilor primite din partea crainicului stadionului, aceştia nu s-au oprit şi chiar au aruncat o pertardă lângă Robert Lewandowski, atacantul lui Bayern Munchen, care s-a prăbuşit pe gazon. Staff-ul medical a intervenit rapid pentru a-i acorda primele îngrijiri, iar acesta a revenit pe teren.

”Putem confirma că a fost deschisă o procedură disciplinară în urma incidentelor de la meciul România - Polonia”, au precizat oficiali ai FIFA citaţi de AFP.

Meciul România - Polonia a fost întrerupt de către centraulul Damir Skomina preţ de un minut, pentru că fanii aruncau în teren cu petarde şi fumigene. În debut, câţiva fani polonezi au forţat cordonul de securitate şi s-au contrat cu fanii români aflaţi la inelul superior al Peluzei Sud a Arenei Naţionale. În total, circa 4.000 de membri ai forţelor de ordine au fost mobilizaţi pentru a asigura securitatea de-a lungul întregii zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici