Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, scrisoare de condoleanţe trimisă Federaţiei Române de Fotbal, după decesul lui Daniel Prodan

Gianni Infantino, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), a trimis o scrisoare Federaţiei Române de Fotbal în care îşi exprimă regretul faţă de dispariţia lui Daniel Prodan, care s-a stins din viaţă miercuri, 16 noiembrie, în urma unui infract suferit în locuinţa sa.

505 afișări
Imaginea articolului Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, scrisoare de condoleanţe trimisă Federaţiei Române de Fotbal, după decesul lui Daniel Prodan

Gianni Infantino, scrisoare de condoleanţe trimisă FRF, după decesul lui Daniel Prodan (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Vă rog să acceptaţi condoleanţele mele pentru tragica dispariţie a fostului internaţional român Daniel Prodan, fost jucător la Steaua Bucureşti şi Atletico Madrid, cu 54 de selecţii pentru România şi component al echipei legendare care a atins sferturile de finală ale World Cup 1994.

În numele întregii comunităţi fotbalistice internaţionale, v-aş fi recunoscător dacă puteţi transmite condoleanţele noastre familiei şi celor dragi. Ne-am dori ca, într-o oarecare măsură, cuvintele noastre să aducă puţină pace şi alinare în aceste momente triste", scrie Gianni Infantino în scrisoarea publicată pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

Înmormântarea lui Daniel Prodan, fostul internaţional român, va avea loc sâmbătă, la ora 13:00, la cimitirul "Sfântul Ilie" din Pipera. Ca fotbalist, Prodan a jucat la Olimpia Satu Mare, Steaua Bucureşti, Atletico Madrid, Glasgow Rangers, Rocar Bucureşti, FC Naţional şi Messina. La echipa naţională, fostul fundaş a strâns 54 de selecţii.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obţinute la turneele finale din perioada 1990-2000 şi pentru întreaga activitate. Vineri, 18 noiembrie, ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Moţoc, i-a conferit lui Prodan, post-mortem, Emblema de Onoare a Armatei României, cu însemn de pace.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici