INCIDENTE violente în Grecia: O tabără pentru refugiaţi unde dormeau aproximativ o sută de femei şi copii, atacată cu pietre şi sticle incendiare

Mai mulţi indivizi neidentificaţi au atacat cu pietre şi dispozitive incendiare artizanale o tabără de refugiaţi de pe insula Chios, distrugând mai multe clădiri improvizate în care locuiau imigranţi, au anunţat autorităţile, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

2018 afișări
Imaginea articolului INCIDENTE violente în Grecia: O tabără pentru refugiaţi unde dormeau aproximativ o sută de femei şi copii, atacată cu pietre şi sticle incendiare

INCIDENTE violente în Grecia: O tabără pentru refugiaţi unde dormeau aproximativ o sută de femei şi copii, atacată cu pietre şi sticle incendiare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Incidentele violente au izbucnit în cursul nopţii de joi spre vineri, după ce incidente similare au avut loc şi miercuri noaptea.

"În urma ambelor incidente au fost distruse locurile unde dormeau aproximativ o sută de femei şi copii (...) au fost aruncate pietre şi un bărbat sirian a fost serios rănit la cap şi a fost nevoie să fie spitalizat", a declarat Roland Schoenbauer, purtătorul de cuvânt al UNHCR pentru Grecia.

Potrivit poliţiei, în tabăra Souda de pe insula Chios locuiesc peste 1.000 de imigranţi.

În conformitate cu acordul Uniunii Europene cu Turcia, imigranţii care ajung în Grecia după data de 20 martie sunt reţinuţi în tabere aflate pe cinci insule din Marea Egee, urmând să fie trimişi înapoi în cazul în care nu obţin statutul de azilanţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici