Fotbalistul echipei Angers care şi-a agresat bebeluşul de cinci luni a fost pus sub acuzare

Fotbalistul echipei Angers, Jean-Pierre Nsame, a fost pus sub acuzare, joi dimineaţă, pentru acte de violenţă, după ce şi-a agresat bebeluşul de cinci luni, anunţă publicaţia Ouest-France.

135 afișări
Imaginea articolului Fotbalistul echipei Angers care şi-a agresat bebeluşul de cinci luni a fost pus sub acuzare

Fotbalistul echipei Angers, care şi-a agresat bebeluşul de cinci luni, a fost pus sub acuzare

Jucătorul a fost lăsat în libertate, dar nu are voie să părăsească localitatea şi nici să se apropie de soţia sa şi nici de bebeluşul său.

"La 9 noiembrie, serviciul de pediatrie de la spitalul din Angers l-a informat pe procuror în legătură cu o «suspiciune de sindrom al bebeluşului scuturat» la un copil de cinci luni, lucru confirmat de o primă expertiză medicală", scrie cotidianul francez.

Atacantul de 22 de ani, care a jucat 22 de minute în acest sezon în Ligue 1, şi-a recunoscut faptele.

Autorităţile au fost alertate de pediatrul care urmărea situaţia copilului, acesta afirmând că au apărut semne de "sindromul bebeluşului scuturat". "Copilul aproape şi-a pierdut vederea ca urmare a acestui şoc", au anunţat surse apropiate anchetei.

Potrivit surselor citate, Nsame riscă până la 15 ani de închisoare.

Sindromul bebeluşului scuturat (SBS) este numele dat unei afecţiuni cerebrale foarte grave care apare atunci când un adult scutură violent un bebeluş sau un copil mic. Acest sindrom distruge celulele din creierul copilului şi împiedică creierul să fie oxigenat. Sindromul este o formă de abuz a copiilor, care poate duce la leziuni severe sau chiar la decesul bebeluşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici