Fotbalistul Michel Bastos a fost condamnat la două luni de închisoare cu suspendare

Fotbalistul brazilian Michel Bastos a fost condamnat, luni, la 2 luni de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de evaziune fiscală, după ce şi-a vândut vechea vilă din Franţa unor persoane suspectate de trafic de droguri, susţine publicaţia France Football, citând surse judiciare.

555 afișări
Imaginea articolului Fotbalistul Michel Bastos a fost condamnat la două luni de închisoare cu suspendare

Sursa foto: profimedia

Acuzat pentru fraudă fiscală şi spălare de bani în decembrie 2019, Michel Bastos a apărut la jumătatea lunii decembrie 2020 în faţa magistraţilor francezi din Lyon, într-un proces desfăşurat cu uşile
închise.

Bastos a pledat vinovat şi a primit o pedeapsă de două luni cu suspendare şi pus să plătească o amendă de 30.000 de euro. În acelaşi caz, agentul său, Emmanuel de Kerchove, de asemenea urmărit penal, a primit aceeaşi sancţiune şi o amendă de 5.000 de euro.

În acest caz, anchetatorii poliţiei judiciare din Lyon au arestat, în octombrie 2018, trei suspecţi şi au confiscat 36 kg de cocaină.

În timpul investigaţiilor, aceştia au stabilit că fostul număr 11 al lui Olympique Lyon, transferat în 2014 către Schalke 04 şi apoi la AS Roma, şi-a vândut vila, estimată la aproape 900.000 de euro, la preţul de 420.000 de euro, plus o sumă de 160.000 de euro, neînregistrată în acte, dată în numerar agentului său de unul dintre cei trei suspecţi.

Întrebaţi luni despre soarta procesului de către jurnaliştii de la France Footbal, avocatul lui Michel Bastos şi agentul său, Me Sahand Saber, au refuzat să dea detalii.

Michel Bastos, în vârstă de 37 de ani, activează din 2017 la clubul Palmeiras.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici