Fotbalul - instrument perfect pentru spălare de bani şi corupţie

Fotbalul, datorită miliardelor de euro pe care le generează, a devenit un adevărat instrument pentru spălarea de bani şi corupţie, se arată într-un raport al Grupului de Acţiune Financiară Internaţională (FATF), un organism internaţional de luptă împotriva spălării de bani.

18 afișări
Imaginea articolului Fotbalul - instrument perfect pentru spălare de bani şi corupţie

Fotbalul - instrument perfect pentru spălare de bani şi corupţie

"Spălarea de bani prin intermediul sectorului fotbalului este mult mai profundă şi complexă decât se anticipa până în prezent", se arată în raportul FATF, care invită organismele guvernamentale şi sectorul privat la o înţelegere mai bună a riscurilor legate de fotbal şi la o standardizare a reglementărilor în toată lumea.

Autorii raportului au interogat responsabili de guverne şi federaţii de fotbal din 25 de ţări, care au semnalat în total peste 20 de cazuri de spălare de bani legate de fotbal.

"Cluburile de fotbal sunt considerate de infractori drept instrumente perfecte pentru spălarea de bani", se arată în raportul citat.

Doar pentru piaţa europeană, cabinetul Deloitte a evaluat sectorul fotbalului la 13,8 miliarde de euro, respectiv 0,1 la sută din PIB-ul Uniunii Europene în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici