FR de Tenis de Masă acuză MTS că a pus în pericol participarea sportivilor la Campionatele Mondiale

Oficialii FR de Tenis de Masă acuză Ministerul Tineretului şi Sportului că a pus în pericol participarea sportivilor la Campionatele Mondiale de la Yokohama prin nealocarea banilor pentru deplasarea în Japonia, în timp ce conducerea MTS se apără, precizând că nu a cunoscut această problemă.

"În urma contractelor de finanţare semnate cu Ministerul Tineretului şi Sportului, trebuia să primim sumele alocate de la buget pentru luna aprilie, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Astfel, participarea sportivilor români la Campionatul Mondial de la Yokohama a fost pusă în pericol, însă totul s-a rezolvat datorită rămăşiţelor pe care le mai aveam în contul federaţiei şi a sponsorilor care, în plină criză financiară, ne-au virat sumele prevăzute în contracte", a declarat, pentru MEDIAFAX, un oficial al Federaţiei Române de Tenis de Masă (FRTM), care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Sursa citată a precizat că documentaţia pentru finanţarea participării la Campionatele Mondiale de tenis de masă a fost depusă în timp util la MTS.

România participă cu cinci sportivi la Campionatele Mondiale de tenis de masă (individual) de la Yokohama, care se desfăşoară în perioada 28 aprilie - 5 mai: Adrian Crişan, Andrei Filimon, Constantin Cioti (masculin), Daniela Dodean, Elizabeta Samara (feminin).

În replică, secretarul de stat pe probleme de sport, Octavian Bellu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că Ministerul Tineretului şi Sportului nu a fost informat de problemele pe care le-a avut FRTM. "Cei de la Federaţia Română de Tenis de Masă ar trebui să înveţe în primul rând să scrie. Este uşor să stai pe un scaun şi să te plângi că nu ai bani. Ar fi trebuit să ne spună nouă aceste probleme, să vorbească cu doamna ministru şi vedeam ce se poate face. Nu cred că cei de la tenis de masă au fost informaţi despre Campionatul Mondial cu două sau trei zile înainte şi ar fi putut să ne atenţioneze că au probleme cu deplasarea. Noi nu am primit nicio hârtie de la această federaţie", a spus Bellu.

El a adăugat că toate federaţiile care au informat MTS în legătură cu problemele cu care se confruntă au primit ajutor: "Conform contractelor cu federaţiile, noi putem livra tot bugetul de pe un an la sfârşitul anului. Nu înţeleg de ce nu au venit la noi să ne spună ce probleme au. Am avut atâtea situaţii de la începutul acestui an, în care diferite federaţii au venit, au discutat cu doamna ministru, ne-au solicitat ajutorul şi, în ciuda situaţiei cu care ne confruntăm, am reuşit să-i ajutăm. De ce nu au procedat la fel şi cei de la tenis de masă? Nu înţeleg de ce unele federaţii se plâng aşa, fără să ceară ajutorul nimănui. Probabil că nu vom mai accepta asemenea situaţii şi vom trece şi la sancţiuni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici