Franţa a fost favorizată de arbitraj în finala CM-2009 de handbal, susţine federaţia croată

Federaţia Croată de Hanbdal (HRS) a anunţat că va prezenta, în curând, rezultatele unei "expertize" demonstrând că arbitrii danezi au favorizat Franţa în dauna Croaţiei, în timpul finalei Campionatului Mondial de handbal, din 1 februarie, de la Zagreb, informează AFP.

17 afișări

"Săptămâna viitoare, probabil, marţi, 7 aprilie, vom da publicităţii la Zagreb rezultatele unei expertize privind maniera în care a fost arbitrată finala Croaţia - Franţa de cuplul danez Olesen-Pedersen", a declarat vicepreşedintele HRS, Zoran Gobac.

Potrivit rezultatelor acestei expertize pe care Croaţia a solicitat-o la puţin timp după victoria Franţei, scor 24-19, "proporţia greşelilor de arbitraj în timpul finalei a fost de 33 la 5 în defavoarea Croaţiei", a declarat Gobac.

"Veţi vedea şi că cel mai bun jucător francez, Nikola Karabatici, ar fi trebuit eliminat încă din minutul 28", a mai spus Gobac.

Gobac a precizat că rezultatele acestei expertize, realizată de un grup de trei experţi independenţi, vor fi prezentate Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF) şi Federaţiei Europene de Handbal (EHF).

El a respins declaraţiile arbitrului danez Lars Ejby Pedersen, care a lăsat să se înţeleagă că organizatorii au încercat să le propună prostituate, în contextul în care lumea fotbalului este zguduită de bănuieli de corupţie. "Toţi arbitrii au fost invitaţi la un restaurant foarte bun, într-o seară după meci. A fost o cină privată, organizată de ţara gazdă. Am fost uimit când am văzut intrând un grup de femei îmbrăcate lejer", a declarat Pedersen, la televiziunea daneză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici