Franţa are un plan B pentru ceremonia de deschidere a Paris 2024 în cazul unei ameninţări teroriste

  • Ministrul francez al Sportului şi Jocurilor Olimpice, Amélie Oudea-Castera, a dat asigurări că ceremonia de deschidere a Paris 2024 are un plan de rezervă în caz de nevoie.
  • Aceasta a exclus în prezent o „ameninţare teroristă".
  • Aproximativ un milion de persoane sunt verificate în prealabil.
95 afișări
Imaginea articolului Franţa are un plan B pentru ceremonia de deschidere a Paris 2024 în cazul unei ameninţări teroriste

După atentatul din 22 martie de la o sală de concerte de lângă Moscova, soldat cu moartea a 144 de persoane şi revendicat de Statul Islamic (SI), guvernul preşedintelui Emmanuel Macron a trecut la cel mai înalt nivel de alertă, denumit "urgenţă teroristă".

„Astăzi nu există nicio ameninţare specifică legată de terorism care să vizeze Jocurile Olimpice şi Paralimpice. Continuăm să monitorizăm ameninţarea teroristă în funcţie de necesităţi". a declarat ministrul Sporturilor, Amelie Oudea-Castera, la postul France 2, citat de insidethegames.

Întrebată despre existenţa unui plan de rezervă pentru ceremonia de deschidere a evenimentului olimpic, programată pentru 26 iulie, ministrul francez a afirmat că sărbătoarea de pe malul Senei, în centrul Parisului, este „planul lor central".

„Cred că ar trebui să respectăm discreţia. Faptul că nu discutăm despre asta, că nu vorbim despre un plan B, nu înseamnă că nu îl avem planificat", a declarat Oudea-Castera.

Organizatorii evenimentului au respins ideea de a muta ceremonia de deschidere de pe Sena, dar au propus posibilitatea de a o reduce. Aceasta ar putea implica, de exemplu, să permită doar artiştilor, şi nu sportivilor, să urce la bordul bărcilor.

Ministerul francez de Interne a raportat că forţele de securitate efectuează verificări pentru aproximativ un milion de persoane înainte de Jocuri, printre care se numără şi rezidenţii care locuiesc în apropierea infrastructurii critice.

La 25 martie, ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a declarat că Franţa „va fi pregătită" să asigure securitatea.

O repetiţie pentru ceremonia de deschidere de-a lungul Senei este programată pentru 17 iunie, după o altă repetiţie preliminară la 27 mai. Jocurile Olimpice şi Paralimpice vor avea loc în Franţa în perioada 26 iulie - 8 septembrie, cu o audienţă anticipată de cel puţin 10 milioane de spectatori.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici