Fraţii Maior, start de senzaţie în Raliul Scandinaviei. Cel mai bun timp în antrenamente

Fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior au obţinut cel mai bun timp la shakedown în divizia rezervată juniorilor la Raliul Scandinaviei, etapă din Campionatul European de Raliuri, care debutează în acest weekend în Suedia.

76 afișări
Imaginea articolului Fraţii Maior, start de senzaţie în Raliul Scandinaviei. Cel mai bun timp în antrenamente

Fraţii Maior, start de senzaţie în Raliul Scandinaviei. Cel mai bun timp în antrenamente

Pe locul 2 în clasamentul general dedicat juniorilor, cu precizarea că la raliuri vârsta maximă în această clasă este de 28 de ani, Norbert Maior continuă să lupte pentru visul de a deveni primul român campion european la juniori în raliuri. După eforturi majore de a strânge bugetul necesar etapei din Suedia, Maior a impresionat la antrenamente.

Tânărul echipaj tricolor a fost mai rapid cu o secundă decât următorul clasat, format din favoriţii locali, suediezii Patrik Hallberg şi John Stigh. „Doar faptul că suntem aici este un vis. Acum două săptămâni eram convinşi că nu vom putea fi la start, dar ajutorul atâtor oameni a fost vital şi acum luptăm pentru visul nostru”, a spus Norbert Maior.

Acesta se află în cea mai bună perioadă a carierei lor. Pe lângă locul 2 în acest moment în competiţia europeană, la 15 puncte de liderul Ola Nore jr, Maior este şi pe primul loc provizoriu în clasamentul general al Campionatului Naţional de Raliuri, la egalitate cu Simone Tempestini.

Raliul Scandinaviei, care se desfăşoară exclusiv pe macadam, debutează vineri cu primele patru probe speciale, cu o distanţă de 52 de kilometri, şi se va încheia duminică seară, cu proba numărul 16. În total, echipajele vor trebui să parcurgă o distanţă totală de 861,17 kilometri, dintre care 182,6 pe probe speciale.

Cei doi fraţi nu vor avea deloc pauză după etapa din Suedia deoarece săptămâna viitoare se vor afla la startul etapei a patra din competiţia internă, Raliul Sibiului, acolo unde pornesc din postura de lideri provizorii ai campionatului. Cei doi concurează pe un model Peugeot 208 Rally4, net inferior maşinilor cu configuraţie Rally2, astfel că lupta pentru a încheia anul pe podium este una extrem de dificil de dus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici