FRF a înregistrat un profit de 200.000 de euro în perioada aprilie 2007 - aprilie 2008

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a înregistrat în perioada aprilie 2007 - aprilie 2008 un profit de 200.000 de euro, a anunţat, luni, preşedintele Mircea Sandu cu ocazia Adunării Generale Ordinare ce are loc la Casa Fotbalului.

12 afișări
Imaginea articolului FRF a înregistrat un profit de 200.000 de euro în perioada aprilie 2007 - aprilie 2008

FRF a înregistrat un profit de 200.000 de euro în perioada aprilie 2007 - aprilie 2008 (Imagine: Mediafax Foto)

Mircea Sandu a prezentat bilanţul pentru perioada aprilie 2007 - aprilie 2008, în urma căreia FRF a înregistrat venituri din activităţi non-profit de 8,6 milioane de euro, cheltuieli de 8,4 milioane de euro, excedentul fiind de 200.000 de euro.

Bilanţul contabil a fost aprobat prin vot de către cei 193 de membri afiliaţi prezenţi dintr-un total de 264. De asemenea, veniturile din activităţile economice au ajuns la 12,8 milioane de lei.

Datoriile FRF în decembrie 2007 se ridicau la peste un milion de euro (3.731.533 de lei)

Mircea Sandu a precizat că faţă de perioada aprilie 2006 - aprilie 2007 veniturile au crescut cu 39 la sută.

De asemenea, a fost prezentat şi raportul de activitate şi bilanţul Centrului Naţional şi al Academiei de Fotbal de la Mogoşoaia. Cheltuielile s-au ridicat la 2,7 milioane de lei, în timp ce profitul a fost de 6.000 de lei.

Asociaţiile Judeţene de Fotbal au fost susţinute financiar cu un total de 75.000 de euro, suma maximă primită de un AJF fiind de 10.000 de euro.

Comisia de Cenzori a identificat, în urma verificării documentelor financiare mai multe nereguli, printre care: decontarea unor cheltuieli interne, fără ca ordinele de deplasare să fie în regulă; unele state de plată care nu purtau semnătură de aprobare; cumpărarea unor bunuri cu bani cash în loc de virament bancar; unele facturi fără a exista referat de achiziţionare; la unele deplasări în străinătate s-a cerut decont fără a exista documente justificative.

De asemenea, Comisia de Cenzori a semnalat că nu a fost supus aprobării proiectul de cheltuieli privind participarea României la Campionatul European din Austria şi Elveţia precum şi indemnizaţiile pentru jucători, Mircea Sandu replicând că acesta nu a fost semnat deocamdată "deoarece trebuie să semneze şi căpitanul României (n.r. - Cristian Chivu)".

Mircea Sandu a prezentat în afara activitatăţii FRF în perioada aprilie 2007 - aprilie 2008, şi "îmbunătăţirile aduse activităţii fotbalistice, dezvoltării de marketing, dezvoltarea luptei împotriva violenţei (în acest sens făcând o referire la angajamentul luat de conducătorii de club în luna martie)".

Sandu şi-a manifestat speranţa ca România "să joace cel puţin în sferturi la Euro".

După această prezentare s-a ţinut un moment de reculegere în memoria foştilor fotbalişti Florea Dumitrache, Nicolae Dobrin, Alexandru Cristian, Nicolae Gorgorin, Bazil Marian, George N. Gherghe, Alexandru Custov, Dumitru Anescu şi Nicolae Proca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici