FRF a stabilit prin tragere la sorţi posesorii biletelor la meciurile României la Euro-2008

Federaţia Română de Fotbal a stabilit, luni, în urma unei trageri la sorţi efectuată prin intermediul unui calculator, posesorii biletelor la meciurile pe care reprezentativa României le va disputa în grupa C a Campionatului European, după ce solicitările au depăşit numărul de tichete disponibile.

1 afișare
Imaginea articolului FRF a stabilit prin tragere la sorţi posesorii biletelor la meciurile României la Euro-2008

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu

În total, FRF a pus în vânzare prin intermediul site-ul www.biletefotbalonline.ro 10.724 de bilete de categoria a II-a şi a III-a la cele trei partide din faza grupelor, cu Franţa, Italia şi Olanda. În perioada 28 ianuarie - 7 februarie, pe site s-au înregistrat 17.150 de cereri pentru cele 10.724 de tichete.

Tragerea la sorţi a biletelor la meciurile României la Euro 2008 s-a efectuat pe categorie şi pe meci, prin intermediul unui calculator, care a extras automat CNP-urile persoanelor care au plătit biletele în avans. Pentru confidenţialitate, în cadrul tragerii la sorţi s-au ascuns ultimele 6 cifre ale codului numeric personal.

Organizatorii au explicat că au fost trase la sorţi codurile numerice personale aferente fiecărei plăţi efectuate, şi numele plătitorilor, pentru că o persoană plătitoare a putut opta pentru achiziţionarea a maximum două bilete pe meci. După extragerea fiecărui CNP plătitor, computerul a verificat dacă acesta are ataşată şi o persoană însoţitoare.

Dacă în urma tragerii la sorţi un plătitor care, deşi a optat pentru două sau trei meciuri, a fost selecţionat pentru unul sau două jocuri, acesta va fi contactat, în termen de 24 de ore de la efectuarea tragerii, prin e-mail, pentru a-şi exprima acceptul sau refuzul privind participarea la meciul (meciurile) pentru care a fost selecţionat. În situaţia unui accept, acestuia îi va fi returnată suma plătită în plus, iar în cazul unui refuz, va primi suma depusă în totalitate. Biletul sau biletele vor fi alocate în ordinea clasamentului persoanelor neselecţionate ca urmare a tragerii la sorţi..

Toate persoanele plătitoare, fie ele câştigătoare sau necâştigătoare, vor fi înştiinţate prin e-mail-ul indicat de ele pe formularele completate, în termen de 24 de ore de la efectuarea tragerii la sorţi. Persoanele cărora trebuie să li se returneze sumele plătite integral sau parţial se pot prezenta la orice agenţie Raiffeisen Bank, timp de trei luni, începând din data de 15 februarie, cu cartea sau buletinul de identitate.

În perioada 28 ianuarie - 7 februarie, în contul deschis de FRF special la banca Raiffeisen pentru comercializarea online a biletelor a intrat în total suma de 1.417.833 de euro. Conform datelor oferite de un reprezentant al băncii prezent la tragerea la sorţi, în prima zi s-au încasat 44.859 de euro, iar în ultima zi 310.370 euro.

La tragerea la sorţi, care a avut loc la Casa Fotbalului, a asistat preşedintele FRF Mircea Sandu, precum şi un notar public, Remus Zamfirescu.

În perioada 5-9 mai, tichetele vor fi transmise fizic de UEFA Federaţiei Române de Fotbal care le va înmâna plătitorilor.

Pentru biletele de intrare la meciurile din fazele superioare, în cazul în care echipa naţională se califică mai departe, se va aplica procedura voucherelor, care va începe pe18 februarie.

Cele 10.724 de bilete puse în vânzare reprezintă 55 la sută din cota de 19.501 de bilete repartizată FRF de către UEFA. Restul de 45 la sută din tichete a fost rezervat de federaţie Familiei Fotbalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici