FRF, amendată de UEFA cu 30.000 euro după incidentele de la meciul cu Bosnia şi Herţegovina

Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a luat vineri decizia de a amenda Federaţia Română de Fotbal, alături de cea a Bosniei şi Herţegovinei, în urma evenimentelor petrecute în tribune la meciul dintre cele două reprezentative din Liga Naţiunilor, pe 26 septembrie.

175 afișări
Imaginea articolului FRF, amendată de UEFA cu 30.000 euro după incidentele de la meciul cu Bosnia şi Herţegovina

FRF amendată de UEFA cu 30.000 euro după incidentele de la meciul cu Bosnia şi Herţegovina

Astfel UEFA a comunicat vineri următoarele decizii:

„Amendarea Federaţiei Române de Fotbal cu 30 000 EURO şi dispunerea închiderii parţiale a stadionului Federaţiei Române de Fotbal, care va avea cel puţin 2 000 de locuri, în timpul următorului (1) meci din cadrul competiţiilor UEFA pe care îl va juca în calitate de asociaţie gazdă, pentru aruncarea de obiecte, aprinderea de artificii, transmiterea unui mesaj provocator cu caracter ofensator, acte de distrugere şi tulburări de mulţime. Respectiva închidere parţială a stadionului se suspendă pentru o perioadă de probă de doi (2) ani, începând de la data prezentei decizii.”

Totodată UEFA a mai dispus „închiderea parţială a stadionului Federaţiei de Fotbal din Bosnia şi Herţegovina, care va avea cel puţin 2 000 de locuri, în timpul următorului (1) meci din cadrul competiţiilor organizate de UEFA pe care îl va juca în calitate de asociaţie gazdă, din cauza comportamentului rasist al suporterilor săi. Respectiva închidere parţială a stadionului se suspendă pentru o perioadă de probă de doi (2) ani, începând de la data prezentei decizii.”

Federaţia de Fotbal din Bosnia şi Herţegovina a fost de asemenea amendată cu 10 000 EURO şi interzicerea de a vinde bilete suporterilor săi din deplasare pentru următorul (1) meci din cadrul competiţiilor UEFA, pentru comportamentul rasist al suporterilor săi, aruncarea de obiecte, acte de distrugere şi perturbări ale mulţimii.

În plus, UEFA a trasat obligaţia Federaţiei de Fotbal din Bosnia şi Herţegovina să contacteze Federaţia Română de Fotbal în termen de 30 de zile pentru a rezolva daunele cauzate de suporterii săi, şi anume pentru 39 de scaune rupte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici