FRF: ANAD comite un abuz solicitând fotbalului să achite costurile controalelor antidoping

FRF apreciază că ANAD comite un abuz solicitând fotbalului să achite contravaloarea costurilor controalelor antidoping, considerând că aceste taxe sunt "aberante şi ilegale".

14 afișări
Imaginea articolului FRF: ANAD comite un abuz solicitând fotbalului să achite costurile controalelor antidoping

FRF: ANAD comite un abuz solicitând fotbalului să achite costurile controalelor antidoping (Imagine: Mediafax Foto)

"La nivel internaţional, conducerea FRF a arătat o largă disponibilitate faţă de controalele doping efectuate de către FIFA și UEFA la meciurile în care au evoluat echipe româneşti, rezultatele acestor teste fiind întotdeauna negative. Vizavi de acest aspect, trebuie specificat faptul că nici FIFA, dar nici UEFA, nu percep asociaţiilor naţionale taxe care să acopere parţial sau total costurile acestor controale doping.

Privind din acest unghi, dar mai ales din definirea în sine a obiectului de activitate al Agentiei Naţionale Antidoping, această instituţie comite un abuz solicitând fotbalului să achite contravaloarea costurilor controalelor antidoping. Nutrind o dorinţă reală ca această activitate de prevenţie şi control să intre pe un făgaş normal, aşa cum se întâmplă în toate statele UE prin implicarea agenţiilor guvernamentale de resort, Comisia Antidoping a FRF insistă cu tărie ca Agenţia Națională Antidoping să-şi ia în serios menirea pe care Guvernul României i-a atribuit-o în momentul în care a hotărât înfiinţarea acesteia, să controleze sportul, să controleze fotbalul fără însă a percepe nişte taxe aberante şi, mai ales, ilegale.

FRF este pentru efectuarea acestor controale, LPF agreează – la rândul ei – activitatea de testare antidoping în fotbalul românesc. Dacă fotbalul din România trebuie supus testării antidoping, această activitate este în exclusivitate obligația Agenţiei Naționale Antidoping", se menţionează într-un comunicat postat pe site-ul FRF, semnat de preşedintele Comisiei Antidoping a FRF, Dan Dragoş Crăciun, adresat preşedintelui Agenţiei Naţionale Antidoping, Graţiela Văjâială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici