Fundaţia Olimpică Română strânge fonduri la Semimaratonul Bucureşti pentru foşti sportivi

Fundaţia Olimpică Română formează o echipă de alergători la Semimaratonul Bucureşti, sponsorul Ursus donând câte 20 de lei pentru fiecare kilometru parcurs într-o campanie de ajutorare a unor foşti sportivi aflaţi în suferinţă, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

70 afișări
Imaginea articolului Fundaţia Olimpică Română strânge fonduri la Semimaratonul Bucureşti pentru foşti sportivi

Fundaţia Olimpică Română strânge fonduri la Semimaratonul Bucureşti pentru foşti sportivi (Imagine: Tiberiu Crisan/Mediafax Foto)

Fundaţia Olimpică Română îi invită pe doritori să se înscrie în echipa sa la Semimaratonul Bucureşti, din 17 mai, pentru a susţine cauza foştilor sportivi care au nevoie de ajutor.

Andreea Răducan va fi lider de echipă pentru alergătorii Fundaţiei Olimpice Române, alături de ea aflându-se şi Sandra Izabaşa, Alina Dumitru, Monica Roşu şi Corina Ungureanu. "Sportul de performanţă implică şi multe riscuri. Prin participarea noastră la Semimaratonul Bucureşti ne dorim să obţinem fondurile necesare pentru a-i ajuta pe aceşti sportivi şi, totodată, să fim o voce pentru ei. Vă aşteptăm în număr cât mai mare în echipa noastră. Cu cât suntem mai mulţi, cu atât putem ajuta mai mult", a declarat Andreea Răducan, preşedintele Fundaţiei Olimpice Române.

Andreea Chelaru va fi unul dintre foştii sportivi care vor beneficia de sprijinul din partea Fundaţiei Olimpice Române. "Am început gimnastica de performanţă la Oneşti, pe când aveam 7 ani. La vârsta aceea copiii visează să facă multe lucruri, dar nu cunosc riscurile şi sacrificiile acestui sport. Totul a mers bine până în momentul antrenamentului la sărituri, când o aterizare nereuşită, după o săritură Tsukahara, a decis tot restul vieţii mele, lăsându-mă paralizată de la brâu în jos. Le mulţumesc celor care înţeleg dificultatea situaţiei în care mă aflu şi le sunt cu adevărat recunoscătoare pentru că vor să mă ajute", a afirmat Andreea Chelaru.

Sponsorul Ursus Cooler va susţine fiecare kilomentru alergat în beneficiul foştilor sportivi. Mecanismul este menit să încurajeze înscrierea alergătorilor pentru cauza Fundaţiei Olimpice Române şi să ofere un ajutor concret acelor sportivi care au nevoie de ajutor, printr-o donaţie de 20 de lei, pentru fiecare kilometru parcurs, în limita a 5.000 de euro.

"De puţine ori se întâmplă să ne gândim la acei sportivi nevoiţi să renunţe la efortul de-o viaţă în urma unor accidente care vor lăsa întotdeauna urme. Haideţi să alergăm împreună în echipa FOR, pentru foştii sportivi ai României! Chiar dacă acum nu se mai află pe podium, ei sunt în continuare campioni", a declarat Mihai Bârsan, vicepreşedinte Marketing Ursus Breweries.

Toţi cei care vor să alerge în echipa Fundaţiei Olimpice Române o pot face accesând www.bucuresti21km.ro, alegând la cauza susţinută - Fundaţia Olimpică Română. Cel mai bun alergător din echipă va participa la cina oficială a campionilor, alături de sportivii renumiţi care susţin această cauză.

Semimaratonul Bucureşti, care va avea loc la 17 mai, este un eveniment dedicat sportului de masă şi tuturor tipurilor de alergători la următoarele categorii: cursa populară (3,5 km), cursa individuală (10,5 km), ştafeta (21 km, echipă de 4 persoane) şi semimaratonul (21 km).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici