Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal la Auckland şi va juca cu Emma Răducanu

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse (128 WTA) a obţinut sâmbătă noaptea accesul pe tabloul principal al turneului de tenis de la Auckland (Noua Zeelandă), după ce a învins-o în ultimul tur al calificărilor pe germana Jule Niemeier (165 WTA).

91 afișări
Imaginea articolului Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal la Auckland şi va juca cu Emma Răducanu

Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal la Auckland şi va juca cu Emma Răducanu

Gabriela Ruse, favorita numărul 2 al tabloului de calificări, a câştigat în 3 seturi, cu 6-0, 3-6, 6-3, la capătul a exact două ore de joc.

După un prim set în care adversara s-a nu a avut replică, Ruse a pierdut un prim game pe propriul serviciu în debutul setului doi. Dealtfel, în prima parte a setului a avut loc un schimb de câte două break-uri de fiecare parte, care a făcut să se păstreze echilibrul până la 3-3.

Niemeier a câştigat apoi următoarele 3 game-uri şi a dus meciul în set decisiv, pe care l-a dominat sportiva din România. Ruse a condus cu 5-1 şi a închis setul şi meciul cu 6-3.

În primul tur, Gabriela Ruse o va întâlni cel mai probabil pe britanica de origine română Emma Răducanu, care se află la primul meci după o lungă perioadă de recuperare cauzată de o intervenţie chirurgicală. Britanica, actualmente locul 298 mondial, a beneficiat de un wild card oferit de organizatori.

Pe tabloul principal la Auckland, turneu de categorie WTA 250, joacă şi Jaqueline Cristian (89 WTA), care o va întâlni în primul tur pe chineza Xiyu Wang (70 WTA).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici