Gabriela Ruse şi Ana Bogdan s-au calificat în sferturile de finală la Transylvania Open

  • Gabriela Ruse şi Ana Bogdan au trecut joi seara în sferturile de finală ale turneului de tenis feminin WTA 250 Transylvania Open, ce se dipută săptămâna aceasta la Cluj Napoca.
  • O victorie în penultimul act, le-ar putea aduce pe cele două într-un meci direct, în semifinală.
176 afișări
Imaginea articolului Gabriela Ruse şi Ana Bogdan s-au calificat în sferturile de finală la Transylvania Open

Sursa foto: MediafaxFoto

Gabriela Ruse (188 WTA) e prima româncă ce îşi asigură prezenţa în sferturile de finală de la Transylvania Open, cu o victorie entuziasmantă în faţa maghiarei Anna Bondar (116 WTA), cu 7-6 (4), 6-2

Ruse a început greu meciul, fiind condusă cu 0-3 şi două break-uri avans. Românca a reacţionat însă imediat şi a egalat la 4-4. În plus, la 5-5, a salvat două mingi de break, reuşind să ducă setul în tiebreak, pe care l-a şi câştigat apoi.

Setul secund a fost echilibrat până la 2-2, după care Ruse a făcut un prim break şi a câştigat următoarele două game-uri foarte disputate, salvând alte 3 mingi de break pentru 4-2. Ultimele 2 game-uri au fost la discreţia actualului număr 188 mondial, care a obţinut astfel calificarea după o oră şi 51 de minute de joc.

Victoria îi aduce pentru moment un salt de 21 de locuri în clasament, până pe 161, dar şi un cec în valoare de 6.417 euro.

În sferturi, Ruse o va întâlni pe columbiana Emiliana Arango (118 WTA), pe care nu a mai întâlnit-o până acum în circuit.


În ultimul meci al zilei a fost şi cel mai spectaculos, Ana Bogdan având de învins opoziţia acerbă a tinerei jucătoare de doar 17 ani, Nikola Bartunkova (289 WTA), pe care a învins-o greu, cu 4-6, 7-6 (5)

Sportiva cehă s-a impus în primul set în care până la 4-4, jumătate din game-uri au fost câştigate contra serviciului. Bogdan a cedat apoi un break la zero şi s-a văzut condusă după primul set.

Actul secund a consemnat în debut câte un break de fiecare parte, până la 6-6, când în tiebreak, favorita numărul 5 nu a amai avut emoţii şi a egalat pentru decisiv, la a treia minge de set.

Setul 3 a debutat cu un nou schimb de break-uri, repetat apoi încă o dată, până la 5-5, când Bogdan a făcut din nou break şi a servit pentru meci.

La capătul unui game pe care l-a întors de la 0-15 şi în care a ratat două mingi de meci, Bogdan a închis meciul la a treia şansă, după 3 ore şi 15 minute de joc.

Cele 60 de puncte WTA pe care le obţine Bogdan, pentru prezenţa în sferturi, nu îi aduc momentan o urcare în clasamentul mondial.

În faza ultimelor 8 jucătoare rămase pe tablou, Bogdan o va întâlni pe favorita numărul 4, spaniola Rebeka Masarova.

În cazul în care Ruse şi Bogdan vor trece de sferturi, cele două se vor întâlni în semifinala competiţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici