Gala K1 Craiova: Victorii pentru Ionuţ Iftimoaie şi Cătălin Moroşanu

Sportivi din patru continente au participat, sâmbătă seară, la gala K1 din Sala Polivalentă din Craiova, în prezenţa a peste 4000 de craioveni, iar spectacolul a fost asigurat de vedete precum Ionuţ Iftimoaie, Cătălin Moroşanu sau Sebastian Ciobanu.

2367 afișări
Imaginea articolului Gala K1 Craiova: Victorii pentru Ionuţ Iftimoaie şi Cătălin Moroşanu

Gala K1 Craiova: Victorii pentru Ionuţ Iftimoaie şi Cătălin Moroşanu (Imagine: Alex Moise - Ariva MediafaxFoto)

Gala de SuperKombat a cuprins 9 meciuri, după regulile de K1, la categoria plus 96 de kilograme. Au fost patru meciuri de tip Final Elimination, care au contat pentru calificarea în marea finală, din 22 decembrie şi alte cinci SuperFight-uri. În meciurile de Final Elimination, Pavel Zhuralev, din Ucraina, s-a calificat în marea finală, în faţa lui Freddy Kemayo, după trei runde, prin decizie la puncte.

Românul Sebastian Ciobanu s-a calificat şi el în finală, după ce l-a învins pe cehul Roman Kleibl, tot după trei reprize, cu o decizie de 2 -1, din partea arbitrilor. Englezul Daniel Sam a fost învins prin KO tehnic de surinamezul Ismael Londt, după de medicul a constatat că luptătorul britanic nu poate continua lupta în urma unei lovituri în arcadă.

Ultima luptă din Final Elimination, i-a pus faţă în faţă pe românul Benjamin Adegbuyi cu câştigătorul K1 Sergei Lashenko, care i-a luat locul pe ultima sută de metri lui Alexeiy Ignashov, care s-a accidentat înainte de gală. Românul l-a învins pe ucrainean, după ce antrenorii lui Lashenko au aruncat prosopul şi au abandonat lupta.

Deliciul publicului l-au făcut însă meciurile de tip Super Fight. Ibrahim Aarab, din Maroc, l-a învins pe Dzevad Poturak, din Bosnia -Herţegovina, în primul Super Fight al serii. Ucraineanul Dmitri Bezus a fost descalificat în meciul al doilea, după ce a aplicat o lovitură cu cotul, nepermisă, cehului Tomas Hron, care a fost declarat câştigător.

Main Event-urile serii au fost meciurile lui Iftimoaie cu James Wilson şi al lui Moroşanu cu Uraganul Williams. Ionuţ Iftimoaie a lupta împotriva lui James Wilson, supranumit the Beast şi l-a învins după trei runde prin decizie unanimă a arbitrilor. "A fost un public superb la Craiova. Vreau să le mulţumesc pentru susţinere. Vin după trei săptămâni de cantonament şi a fost foarte greu pentru mine să revin, dar mă bucur că l-am învins pe James. Vreau să îmi dedic timp familiei şi business-ului şi poate anul viitor mai fac un meci sau două şi apoi mă retrag", a declarat după meci Ionuţ Iftimoaie.

Cătălin Moroşanu a trecut de americanul Carter Williams după trei reprize. Moroşanu a câştigat la puncte, detaşat, în faţa unui public care l-a aplaudat în picioare minute în şir după decizia arbitrilor.

În ultimul meci al galei, cehul Petr Vondracek l-a învins pe americanul de origine română Radu Spinghel. "Am avut un plan, care nu a mers seara asta. Am încercat să îl înving, dar a contraatact şi are tot meritul pentru această victorie", a declarat Radu Spinghel, la finalul galei.

Superkombat-ul de la Craiova a avut loc în Sala Polivalentă, care a ars în urmă cu 18 ani. Autorităţile locale au inaugurat noua construcţie cu această gală, iar spectacolul a fost transmis în direct în 75 de ţări, de pe patru continente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici