Gala MEDIAFAX 20 DE ANI: Hagi, un rege printre preşedinţi

Printre numeroasele personalităţi prezente, joi seară, la gala " MEDIAFAX - 20 de ani", au fost prezenţi şi doi foşti preşedinţi ai ţării, Emil Constantinescu şi Ion Iliescu, dar nu avea cum să lipsească şi un "rege", cel al fotbalului românesc, Gică Hagi.

169 afișări
Imaginea articolului Gala MEDIAFAX 20 DE ANI: Hagi, un rege printre preşedinţi

Gala MEDIAFAX 20 DE ANI: Hagi, un rege printre preşedinţi (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Hagi a urmărit înainte de începerea galei aproximativ 40 de minute din prima repriză a meciului Twente-Steaua (scor 1-0) pe un ecran al Hotelului Radisson Blu. "Păcat, dacă erau mai atenţi ar mai fi fost o şansă", a spus necăjit fostul jucător al Stelei.

"Acum 20 de ani mi-am dorit doi copii, dar pe lângă Kira şi Ianis, cei pe care mi i-a dat Dumnezeu, m-am trezit cu încă 300", a declarat Hagi la finalul galei, făcând referire la micii fotbalişti pe care îi are la academia de fotbal ce îi poartă numele.

Grupa de copii 1994/1995 a Academiei "Gheorghe Hagi" va pleca, luni, în Olanda, unde va participa la un turneu alături de PSV, AZ Alkmaar şi FC Volendam. "Recent am bătut pe Real Madrid", a adăugat cu mândrie Hagi.

"20 de ani aţi scris numai despre mine, iar 20 de ani de acum încolo veţi scrie de copii crescuţi de mine la academie. Şi, bineînţeles, de Ianis", a adăugat zâmbind Hagi.

Viitorul Constanţa, grupare patronată de Gică Hagi, este aproape promovată în Liga I de fotbal. "Cu răbdare, în timp, putem obţine rezultate chiar şi la nivel internaţional. Poate chiar în 4-5 ani. Dar avem nevoie de parteneriate. Se încheagă o echipă frumoasă în jurul lui Dică, care este liderul" a spus Hagi, care a adăugat în glumă, dar şi în serios: "Şi încă nu am trecut pe banca tehnică a echipei".

"Felicitări pentru aceşti 20 de ani în care aţi muncit şi aţi muncit bine", a spus Hagi, căruia i s-a acordat premiul pentru "Cel mai bun jucător român în terenul celebrităţii globale".

El şi-a amintit că acum 20 de ani ieşea în fotbalul "de afară" şi şi-a făcut o carieră internaţională, iar în prezent munceşte pentru a avea grijă de fotbaliştii tineri şi talentaţi.

Gala, care a avut loc la Hotel Radisson Blu din Capitală, a fost prezentată de Andreea Esca şi Lucian Mîndruţă. La eveniment au participat, printre alţii, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Mugur Isărescu, Angela Gheorghiu, Marin Moraru, Gheorghe Hagi, Vasile Blaga, Elena Udrea, Dan C. Mihăilescu, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, membri ai conducerii BNR.

La eveniment au mai participat Mircea Geoană, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Petre Roman şi alte personalităţi din lumea politică şi socială.

Adrian Sârbu, fondatorul agenţiei MEDIAFAX, a declarat la Gala "MEDIAFAX - 20 de ANI" că această agenţie este "istoria unei utopii" şi că a înţeles în urmă cu 20 de ani că putea exista o instituţie care să vorbească cu o voce respectată şi care să îi respecte pe cei despre care vorbeşte.

"MEDIAFAX este istoria unei utopii. S-a născut în 1990, într-un moment în care aveam puterea să-mi exprim un punct de vedere împotriva unei instituţii de presă, un ziar, şi am înţeles că e mai importantă libertatea presei decât exercitarea propriei mele puteri. Dar a fost un alt moment în care am înţeles că am o datorie faţă de această ţară. Pentru că ştiam o meserie. Şi mi-am imaginat că poate să existe o instituţie privată, dar care să desfăşoare o activitate în folos public, că poate exista o instituţie care să vorbească cu o voce respectată şi care să respecte pe cei despre care vorbeşte. Definitiv era o utopie. Au trecut 20 de ani şi realizez că această instituţie există, nu ştiu cum a existat", a spus Adrian Sârbu.

Evenimentul încheie campania aniversară "MEDIAFAX - 20 ani", în cadrul căreia partenerii şi clienţii agenţiei au luat parte la o călătorie în timp cu viteza informaţiei şi au rememorat evenimentele majore care au marcat ultimii 20 de ani şi care au fost relatate de Mediafax.

De la înfiinţarea sa în 1991, agenţia de presă MEDIAFAX a fost parte din istoria României democratice, dar şi din istoria mass-media moderne, relatând evenimentele importante şi contribuind în acelaşi timp la dezvoltarea presei româneşti.

(Material realizat de Romeo Chiriac, romeo@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici