Garbine Muguruza câştigă titlul de la Wimbledon după o demonstraţie de forţă cu Venus Williams

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, a învins-o, sâmbătă, pe americanca Venus Williams, numărul 11 mondial şi favorita 10, şi a câştigat turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului.

2080 afișări
Imaginea articolului Garbine Muguruza câştigă titlul de la Wimbledon după o demonstraţie de forţă cu Venus Williams

Garbine Muguruza a învins-o pe Venus Williams şi a câştigat turneul de la Wimbledon

Muguruza (23 de ani) a trecut de Williams (37 de ani), scor 7-5, 6-0, într-o oră şi 17 minute de joc. Primul set a fost decis de un singur break, reuşit de Muguruza, la scorul de 5-5, după ce, în game-ul anterior, adversara sa irosise două mingi de set. Actul secund a fost adjudecat categoric de jucătoarea spaniolă, în 26 de minute, la a treia minge de set şi, implicit, de meci.

De-a lungul întâlnirii, Muguruza a servit un as, a comis două duble greşeli, iar la serviciu a avut procentaje de reuşită de 77% cu prima minge şi 50% cu cea de-a doua. La rândul ei, Venus a reuşit trei aşi, a comis cinci duble greşeli şi a avut procentaje de reuşită la serviciu de 61% cu prima minge şi 33% cu cea de-a doua.

Garbine Muguruza a avut 14 lovituri direct câştigătoare şi doar 11 erori neforţate, în timp ce Venus Williams a reuşit 17 lovituri direct câştigătoare şi a comis 25 de greşeli neprovocate.

Este al doilea titlu de Grand Slam cucerit de către jucătoarea spaniolă, după Roland Garros 2016.

De cealaltă parte, Venus Williams are în palmares cinci trofee obţinute în proba de simplu la Wimbledon: 2000, 2001, 2005, 2007, 2008.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici