Gaţu: Am emoţii până când sentinţa Tribunalului din Veszprem va rămâne definitivă

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că are emoţii până când sentinţa Tribunalului din Veszprem, prin care doi dintre agresorii fostului handbalist Marian Cozma au fost condmanaţi la închisoare pe viaţă, va rămâne definitivă.

106 afișări
Imaginea articolului Gaţu: Am emoţii până când sentinţa Tribunalului din Veszprem va rămâne definitivă

Gaţu: Am emoţii până când sentinţa Tribunalului din Veszprem va rămâne definitivă (Imagine: Vlad Chirea/Mediafax Foto)

"Este o decizie despre care nu pot spune că este satisfăcătoare, pentru că este foarte greu pentru familie în contextul tragediei petrecute, dar se pare că se face dreptate. Sper ca aceste sentinţe să fie aceleaşi şi la decizia definitivă, dar sincer am ceva emoţii până atunci, pentru că ştiu cam ce înseamnă procedurile justiţiei. Poate dacă mai apar astfel de tragedii, care nu sunt de dorit, vor apărea şi legi mai dure pentru cei care molestează copii sau comit astfel de crime împotriva tinerilor. În toată lumea au dispărut valorile şi au apărut criminalii. Am încredere că pentru oraşul Veszprem şi clubul MKB există aceeaşi satisfacţie după pronunţarea sentinţei, pentru că demonstraţia de solidaritate de când s-a întâmplat tragedia a fost extraordinară", a declarat Gaţu pentru MEDIAFAX.

Tribunalul din Veszprem a decis, joi, condamnarea la închisoare pe viaţă a lui Sandor Raffael şi a lui Gyozo Nemeth, ucigaşii handbalistului român Marian Cozma, înjunghiat mortal în februarie 2009, în timp ce un al treilea inculpat, Ivan Sztojka, a primit 20 de ani de închisoare, informează MTI.

Tribunalul a acceptat, astfel, cererea procurorului privind condamnarea la închisoare pe viaţă a principalilor agresori ai lui Marian Cozma, Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth, în incidentul petrecut într-un club de noapte din Veszprem (Ungaria), în februarie 2009, precum şi solicitarea procurorului de condamnare la 20 de ani de închisoare a lui Sztojka.

Toţi cei trei inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi de omucidere şi de provocarea de răni care ar fi pus în pericol viaţa.

Iniţial, în acest caz au existat 27 de suspecţi, dar numai şapte persoane au fost trimise în judecată.

Handbalistul român al echipei MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost înjunghiat mortal, în 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din oraşul Veszprem, în altercaţie fiind implicaţi alţi doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesici, grav răniţi şi ei. Handbalistul român în varstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici