Gaţu: În handbal a apărut nu unul, ci 10 Becali

Preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu s-a arătat deranajat de faptul că în lumea handbalului din România au apărut personaje pe care le aseamănă cu finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, şi care au ajuns să dea afară antrenori pe bandă rulantă, doar pentru că au bani.

15 afișări
Imaginea articolului Gaţu: În handbal a apărut nu unul, ci 10 Becali

Gaţu: În handbal a apărut nu unul, ci 10 Becali (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu vreau să spun multe, pentru că sunt în proces cu un astfel de personaj, dar în handbal a apărut nu unul, ci 10 Becali. Sunt echipe care schimbă antrenorii pe capete, pentru că «aşa vrea muşchii mei». Aceste personaje apar deja peste tot, ca şi Gigi Becali, cu care nu am nimic. Dar oriunde privim la TV, dăm de Gigi Becali. Am o cutie de conserve şi am ajuns să-mi fie teamă s-o deschid. Dacă iese de acolo Gigi Becali?", a declarat Cristian Gaţu, la o conferinţă de presă prilejuită de retragerea Steluţei Luca din echipa naţională.

Conducătorul FRH a făcut referiri prin aceste replici, dar fără a pronunţa numele, la finanţatorul formaţiei Steaua Bucureşti, Constantin Cazacu, ce a renunţat la serviciile mai multor antrenori de când investeşte la echipa campioană.

Cristian Gaţu a mai dezvăluit la reuniunea de la Cluj că Agenţia Naţională pentru Sport, deci implicit cluburile, DSJ-urile şi federaţiile, a primit o atenţionare din partea Guvernului, prin care se cere reducerea drastică a tuturor cheltuielilor, din cauza crizei financiare. "Sportul e în mare pericol. Cu această decizie se semnează practic decesul sportului românesc. Sper să ne trezim mâine şi să vedem că n-a fost decât un vis urât. Nu ajunge că federaţia noastră a pierdut deja doi din marii săi sponsori, adică BCR şi Romgaz, acum trebuie să mai şi reducem bugetul, care oricum era cam la 40 la sută din necesarul solicitat. Avem opt echipe naţionale, toate cu obiective de perfomanţă şi două Centre de Excelenţă. Pe luna în curs, nici nu am primit banii cuveniţi de la buget, în condiţiile în care acesta a fost aprobat pe tot anul 2008, la finalul lui 2007", a declarat Cristian Gaţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici