Gaţu: Naţionala masculină va reuşi să ajungă în top după doi ani

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), Cristian Gaţu, crede că echipa naţională de handbal masculin va reuşi în doi ani să ajungă în topul acestui sport, la fel cum a reuşit şi reprezentativa feminină.

14 afișări
Imaginea articolului Gaţu: Naţionala masculină va reuşi să ajungă în top după doi ani

Gaţu: Naţionala masculină va reuşi să ajungă în top după doi ani (Imagine: Mediafax Foto)

"După părerea mea, mai sunt doi ani de zile până ce echipa masculină va reuşi să ajungă în top, la fel ca fetele. Este o generaţie care luptă de mult timp ca să urce, iar în spatele ei aşteaptă o generaţie produsă prin centrul naţional olimpic, mă refer la cei care au acum o vârsă de până la 18-19 ani. Aceştia s-au transferat deja la echipe din Liga Naţională, însă trebuie ca şi antrenorii să aibă încredere în ei şi să-i folosească la echipele de club", a spus Gaţu.

Conducătorul handbalului românesc speră ca selecţionata pregătită de Aihan Omer să depăşească faza grupelor de la Campionatul Mondial ce va începe în Croaţia, în data de 16 ianuarie. "Eu sper ca băieţii să depăşească aşteptările noastre şi cred eu că ideal ar fi pentru toţi clasarea pe unul dintre cele trei locuri calificante din grupă. Eu cred că sunt şanse. Cu excepţia Franţei, care este lider autoritar în grupă, Ungaria este abordabilă, Slovacia şi nu trebuie să uităm Argentina. Toate meciurile sunt grele dar pentru locurile 2 şi 3 din grupă se vor lupta Ungaria, România, Slovacia şi Argentina", a adăugat preşedintele FRH.

Naţionala masculină de handbal va participa la Campionatul Mondial din Croaţia, competiţie ce se va desfăşura în perioada 16 ianuarie - 1 februarie. România face parte din grupa A, alături de Franţa, Argentina, Australia, Ungaria şi Slovacia.

Programul echipei antrenate de Aihan Omer este următorul:

România - Franţa (17 ianuarie, ora 21.30)

România - Ungaria (18 ianuarie, ora 18.00)

România - Argentina (19 ianuarie, ora 16.30)

România - Australia (21 ianuarie, ora 16.00)

România - Slovacia (22 ianuarie, ora 18.00)

Toate partidele din grupa A se vor disputa la Osijek.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici