Gaţu: Octavian Bellu merită o statuie

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat, joi, la petrecerea cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani a antrenorului de gimnastică Octavian Bellu, că tehnicianul merită să i se ridice o statuie.

35 afișări
Imaginea articolului Gaţu: Octavian Bellu merită o statuie

Gaţu: Octavian Bellu merită o statuie (Imagine: Vlad Chirea/Mediafax Foto)

"Este un personaj care a făcut atât de multe pentru România, iar după cum le văd pe aceste gimnaste, cred că va mai face. Categoric merită o statuie, dintr-un metal preţios aşa cum este şi domnul Bellu. Într-un final, toate aceste statui se vor duce la Muzeul Antipa, pentru că nu avem un muzeu al sportului, astfel o vom lua şi pe cea a lui Patzaichin şi vom merge la Antipa şi vom mai discuta despre sport acolo", a spus Gaţu.

Preşedintele FRH, i-a oferit un cadou lui Octavian Bellu plăcuţă care reprezenta semnul de circulaţie pentru viteza limită de 60 de kilometri pe oră: "Am luat această plăcuţă de la Poliţie. Am trecut şi eu de vârsta de "junior" a domnului Bellu şi am primit un astfel de cadou, aşa că am dat şi eu mai departe acest obicei. Este un cadou simbolic, cu mesajul să îşi păstreze aceeaşi formă ca şi până la 60 de ani. Domnul Bellu merită toate cele bune, iar acest lucru se vede prin numărul celor prezenţi aici, cu ocazia zilei sale".

Fosta gimnastă Cătălina Ponor, a declarat că a învăţat foarte multe de la Octavian Bellu. "Îi urez domnului Bellu multă sănătate şi să dea Dumnezeu să aducă multe alte medalii României. Este un om foarte activ, care nu îmbătrâneşte niciodată, este pus întotdeauna pe glume şi ştie să arate lumii adevărata faţă a dânsului. De la el am învăţat să fiu tenace, ambiţioasă şi să muncesc foarte mult", a spus Ponor.

Partenera lui Octavian Bellu din staff-ul tehnic al lotului olimpic de gimnastică, Mariana Bitang, a precizat că îşi doreşte ca tehnicianul să mai aducă medalii pentru România în anii rămaşi până la pensie. "Mă bucur că suntem împreună cu atâţia prieteni din lumea sportului într-o zi importantă pentru Bellu. Percep această zi ca o barieră psihologică, pentru că nu este uşor să intri în această vârstă care pentru unii înseamnă vârsta deplinei maturităţi. Mai are puţin până la pensie, dar sper ca în cei rămaşi să aducă din nou medalii pentru gimnastica românească", a afirmat Bitang.

Fostul tenisman Ilie Năstase i-a transmis lui Bellu să aibă grijă de Mariana Bitang în fiecare seară: "Este o zi importantă. Tocmai stăteam la masă şi mă gândeam că Nadia va face 50 de ani în acest an. Este o diferenţă de numai 10 ani între ea şi antrenorul ei. Nu este o noutate că cineva îmbătrâneşte. Aţi văzut pe cineva care întinereşte? Îi transmit domnului Bellu, de ziua sa, să aibă grijă de Mariana (n.r.- Mariana Bitang), în fiecare seară".

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici