George Copos a explicat, pe blog, de ce a fost demis Sabău

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a explicat, luni, pe blogul său, înlocuirea lui Ioan Ovidiu Sabău prin lipsa de tact de care a dat dovadă antrenorul, soldată cu instalarea unui climat de răceală între jucători şi staful tehnic.

159 afișări
Imaginea articolului George Copos a explicat, pe blog, de ce a fost demis Sabău

George Copos (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Unul din domeniile despre care nu se prea comentează este cel al tactului. Tactul de a-ţi apropia oamenii, de a «câştiga» Vestiarul, de a-ţi apropia jucătorii şi de a-i aduce, din punct de vedere mental, la «forma maximă» la momentul potrivit. Tactul nu se învaţă, se pare. Ca şi talentul. Este înnăscut. Ori îl ai, ori nu-l ai. Pe acest teren s-a frânt colaborarea Rapidului cu domnul Sabău. După perioada de pregătire şi după 11 etape de campionat relaţia dintre jucători şi antrenorul principal a continuat să fie una de răceală. Jucătorii, pe de o parte, şi antrenorul cu staful său, pe de altă parte, nu au găsit nicicum calea potrivită de comunicare şi colaborare. Aşa se face că în prezent Rapid este pe nedoritul loc 8 în clasament", a scris Copos.

Omul de afaceri a precizat că a trebuit să admită faptul că "acum Sabău nu e omul potrivit pentru Rapid", deoarece echipa avea nevoie de rezultate imediate, în timp ce antrenorul ar fi avut "nevoie de mai mult timp pentru creşterea şi omogenizarea unei echipe competitive". Copos recunoaşte că a dat curs solicitărilor insistente venite din partea fanilor, când a acceptat înlocuirea antrenorului principal şi a stafului său.

Copos a ţinut să-i transmită un mesaj clar noul antrenor al echipei, Marian Rada, căruia îi cere să câştige campionatul şi Cupa României. "Lui Marian Rada, marele şi eternul Rapidist, îi doresc să ne arate tuturor că este un bun dirijor, capabil să formeze, în timp record, o orchestră care să nu mai cânte fals. Marian, misiunea ta e clară şi tu o ştii foarte bine: campionatul, cupa, cupele europene! E greu dar nu imposibil! Mai sunt jocuri din tur, plus întreg returul! Arată-ne ce poţi! Ai un lot bun, cu jucători de valoare. Adu-i împreună pe toţi şi dă-le ocazia să-şi dovedească posibilităţile, fiecare pe postul cel mai potrivit! Redă-le plăcerea de a juca fotbal. Şi nouă, plăcerea de a vedea fotbal de calitate şi de a câştiga din nou", a afirmat Copos.

Acţionarul rapidist şi-a încheiat postarea cu un îndemn adresat fanilor formaţiei de a reveni lângă echipă şi lângă Marian Rada.

Formaţia Rapid a fost învinsă, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (2-0), de echipa FC Braşov, într-un meci din etapa a XII-a a Ligii I. În urma acestei înfrângeri, Sabău a fost înlocuit cu Rada la conducerea tehnică a echipei giuleştene.

Marian Rada va debuta, luni, pe banca tehnică a formaţiei Rapid, la meciul cu Dinamo, restanţă din etapa a IV-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici