Georgeta Andrunache, portdrapelul României la festivitatea de închidere a JO

Canotoarea Georgeta Andrunache, campioană olimpică la dublu rame fără cârmaci şi medaliată cu bronz la 8+1 la Jocurile Olimpice de la Beijing, va fi portdrapelul României la ceremonia de închidere a competiţiei, se arată într-un comunicat al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

178 afișări
Imaginea articolului Georgeta Andrunache, portdrapelul României la festivitatea de închidere a JO

Georgeta Andrunache, portdrapelul României la festivitatea de închidere a JO (Imagine: Mediafax/AFP)

Festivitatea de închidere a JO-2008 este programată, duminică, de la ora 15.00, pe stadionul Olimpic din Beijing, supranumit "Cuib de pasăre".

Portdrapelul României la ceremonia de deschidere a JO-2008, desfăşurată în 8 august, a fost căpitanul naţionalei de handbal feminin, Valeria Beşe.

Georgeta Andrunache, în vârstă de 32 de ani, are în palmares cinci titluri olimpice, două la JO-2000 de la Sydney (la dublu rame fără cârmaci şi 8+1), două la JO-2004 de la Atena (la dublu rame fără cârmaci şi 8+1) şi una la JO-2008 de la Beijing, obţinută astăzi, alături de Viorica Susanu, la dublu rame fără cârmaci. Canotoarea română are un palmares impresionant, care mai cuprinde 11 medalii la Campionatele Mondiale, dintre care cinci de aur (Sevilla 2002 - dublu rame fără cârmaci, Lucerna 2001 - dublu rame fără cârmaci, Saint Catharines 1999 - 8+1, Koln 1998 - 8+1, Lac d'Aiguebellette 1997 - 8+1), 4 de argint (Munchen 2007 - 8+1, Milano 2003 - 8+1, Lucerna 2001 - 8+1, Lac d'Aiguebellette - dublu rame fără cârmaci) şi două de bronz (Munchen 2007 şi Milano 2003, ambele în proba de dublu rame fără cârmaci).

Delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Beijing a câştigat, până în prezent, opt medalii, dintre care patru de aur (judoka Alina Dumitru la categoria 48 kg, canotoarele Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu la dublu rame fără cârmaci, Constantina Diţă Tomescu la maraton şi Sandra Izbaşa la sol), una de argint (Ana Maria Brânză la spadă) şi trei de bronz (echipa feminină de gimnastică, sabrerul Mihai Covaliu şi echipajul feminin de 8+1 la canotaj).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici