Germania şi Danemarca, câte un loc în plus în Cupa UEFA, în sezonul 2008-2009

Germania şi Danemarca vor avea câte o echipă în plus în primul tur preliminar al ediţiei viitoare a Cupei UEFA, în urma tragerii la sorţi pentru locurile suplimentare acordate de forul european, pe baza clasamentului Fair-Play din sezonul 2007-2008.

20 afișări
Imaginea articolului Germania şi Danemarca, câte un loc în plus în Cupa UEFA, în sezonul 2008-2009

Germania şi Danemarca, câte un loc în plus în Cupa UEFA, în sezonul 2008-2009

Pentru aceste două locuri suplimentare s-au mai luptat Norvegia, Suedia, Finlanda, Spania şi Franţa, toate cu un coeficient egal sau mai mare de 8.0 în această ierarhie, informează site-ul oficial al UEFA.

Reprezentantele Germaniei şi Danemarcei se alătură unei echipe din campionatul englez, ţară ce a ocupat prima poziţie în clasamentul Fair-Play.

Federaţiile care primesc încă un loc în tururile preliminare ale Cupei UEFA au obligaţia să trimită formaţia cel mai bine clasată în clasamentul intern Fair-Play, iar dacă acea echipă este deja calificată în cupele europene, locul îi va fi luat de următoarea clasată. Retrogradarea într-o divizie inferioară nu afectează participarea în primul tur preliminar al Cupei UEFA.

Coeficientul UEFA pentru Fair-Play ţine cont de jocul pozitiv, respectarea adversarului, respectarea arbitrului, comportamentul suporterilor şi al oficialilor echipei, dar şi de măsurile de securitate ale clubului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici