Germanul Stefan Bradl (Kalex), campion mondial la Moto2

Pilotul german Stefan Bradl (Kalex) a devenit campion mondial la categoria Moto2, ca urmare a neparticipării unicului său rival la titlu, spaniolul Marc Marquez (Suter), la Marele Premiu de la Valencia.

51 afișări
Imaginea articolului Germanul Stefan Bradl (Kalex), campion mondial la Moto2

Germanul Stefan Bradl (Kalex), campion mondial la Moto2 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Marquez, prezent la Valencia, a aşteptat până în ultimul moment până a renunţat la participarea la cursa de duminică, el având probleme cu vederea, cauzate de o cădere la ultimele încercări libere din Malaysia, în urmă cu 15 zile.

Pentru a avea şanse la titlul mondial, Marquez trebuia să câştige cursa, iar Bradl să se claseze pe un loc mai jos de poziţia 13.

Germanul în vârstă de 22 de ani, fiul vicecampionului mondial la 250 cc din 1991, Helmut Bradl, a reuşit un start de sezon foarte bun, câştigând patru din primele şase curse. De la jumătatea sezonului, în prim-plan a apărut Marquez, obţinând şase victorii în şapte curse, însă Bradl a reuşit să obţină primul său titlu mondial.

Cu 100 de puncte avans faţă de al treilea clasat la general, italianul Andrea Iannone, Bradl şi-a asigurat titlul mondial înainte de cursa de la Valencia, iar Marquez este sigur că va fi vicecampion mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici