VIDEO  Gestul care face înconjurul Internetului: o jucătoare de tenis din Rusia o ajută să se ridice pe o adversară din Ucraina

Sportivii ruşi au fost pedepsiţi cu interzicerea la Wimbledon, dar la turneul WTA de la Berlin, o jucătoarea din Rusia a făcut un gest de fair-play.

33833 afișări
Imaginea articolului Gestul care face înconjurul Internetului: o jucătoare de tenis din Rusia o ajută să se ridice pe o adversară din Ucraina

În timpul meciului dintre rusoaica Daria Kasatkina (numărul 12 WTA) şi ucraineanca Anhelina Kalinina (numărul 37 WTA), din primul tur al turneului WTA de la Berlin, în cel de-al doilea set, aceasta din urmă a căzut la pământ, accidentată la gambă.

Odată ce jocul a fost întrerupt, tânăra de 25 de ani originară din Togliatti nu s-a gândit de două ori: a ocolit fileul şi, în aplauzele publicului, a alergat în ajutorul rivalei, oferindu-i nişte gheaţă.

WTA însăşi a distribuit imaginile gestului nobil (şi simbolic) pe Twitter, dar fără a sublinia naţionalitatea Kasatkinei. Motivul este evident: sportivii ruşi concurează oficial fără steag.

Videoclipul a devenit viral, iar zeci de utilizatori au atacat decizia celor de la Wimbledon de a interzice tenismenilor din Rusia şi Belarus să joace pe iarba londoneză. Ca răspuns de nemulţumire, ATP şi WTA nu oferă puncte la Wimbledon.

După accidentare, Kalinina a decis să reia meciul. După ce izbutise să câştige primul set cu 7-5, Kasatkina a dominat următoarele două seturi şi le-a câştigat cu scorul de 6-3 şi 6-1. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici