VIDEO. Gestul lui Cristiano Ronaldo a dus la pierderi de 4 miliarde de dolari pentru Coca-Cola

  • La conferinţa de presă dinaintea meciului Portugalia - Ungaria, de la Budapesta, Ronaldo a dat la o parte din faţa sa două sticle de Coca-Cola.
  • Gestul de da sticlele deoparte a provocat o scădere de 1,6% pentru companie pe bursă.
  • Compania Coca-Cola este unul dintre sponsorii Euro 2020.
5366 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Gestul lui Cristiano Ronaldo a dus la pierderi de 4 miliarde de dolari pentru Coca-Cola

Foto: Profimedia

Orice gest sau cuvânt al lui Cristiano Ronaldo au un impact puternic în întreaga lume. La conferinţa de presă dinaintea meciului Portugalia - Ungaria, de la Budapesta, Ronaldo a dat la o parte din faţa sa două sticle cu Coca-Cola.  
 
A luat imediat o sticlă cu apă şi a spus: "Apă”. Starul portughez a vrut să transmită că ar trebui să bem apă.
 
Gestul său a avut un impact negativ imens asupra mărcii. Observând evoluţia acţiunilor companiei înainte şi după ”momentul Cristiano”, a însemnat o pierdere de miliarde de dolari pentru Coca-Cola, notează cotidianul spaniol Marca.
 
Bursa s-a deschis la ora 15:00 în Europa. La acea vreme, cota Coca-Cola era aproape de 56,10 dolari. 30 de minute mai târziu, când Cristiano Ronaldo a părăsit sala de conferinţă a stadionul „Puskas Ferenc” din Budapesta, acţiunile au scăzut la un minim de 55,22 dolari pe acţiune.
 
Gestul de a da sticlele deoparte a provocat o scădere de 1,6% pentru companie pe bursă. Şi din punct de vedere economic, Coca-Cola a trecut de la o valoare de 242 miliarde dolari la 238 miliarde dolari. Adică, pierderi totale de 4 miliarde de dolari.
 
Este cunoscut faptul că internaţionalul portughez îndeamnă copiii să aibă o dietă sănătoasă, fără zahăr şi grăsimi. Cristiano Ronaldo a spus că nici pe fiul său nu-l lasă să consume astfel de produse. "Sunt dur cu fiul meu. Uneori bea Coca-Cola şi Fanta şi mănâncă chipsuri şi ştie că nu-mi place", a afirmat acesta.
 
Compania Coca-Cola este unul dintre sponsorii Campionatului European de Fotbal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici