Gheorghe Hagi: „Refuz să cred că România nu are valori care să facă din nou ţara fericită”

„Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei FC Farul Constanţa, şi-a prezentat marţi opinia, în cadrul unei emisiuni TV, ca fost lider al "Generaţiei de Aur", în privinţa viitorului echipei naţionale a României, pentru care a evoluat de 125 de ori.”, scrie site-ul farulconstanţa.com.

509 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Hagi: „Refuz să cred că România nu are valori care să facă din nou ţara fericită”

Sursa foto: Mediafaxfoto

Gheorghe Hagi a exprimat câteva păreri, insistând asupra faptului că fotbalul românesc are nevoie de un proiect stabil, pe termen lung.

„România trebuie să se califice la Campionatul European şi Campionatul Mondial, nu poate exista alt obiectiv. Aceasta trebuie să fie strategia! Acum trebuie făcută o construcţie adevărată, să construim o echipă adevărată. Dacă vrei să-ţi fie bine în următorii ani, trebuie să munceşti. Asta e mentalitatea mea.”, a spus fostul lider al echipei naţionale.

Acesta consideră că România are potenţialul uman necesar pentru a obţine această performanţă: „Refuz să cred că România nu are valori care să facă din nou ţara fericită. Inclusiv conducători, antrenori, jucători. România îşi doreşte acest proiect, dar trebuie să fie conform cu realitatea. Ca să faci un proiect mare trebuie să-i aduci pe cei mai buni, care ştiu cu ce se mănâncă fotbalul. Avem tineri foarte talentaţi, dar trebuie să-i ajutăm.”

Supranumit „Regele”, Hagi susţine că nu s-a făcut încă schimbul de generaţii şi că în acest sens România mai are şanse de reuşită: „Nu am schimbat nicio generaţie! Părerea mea este că încă ne aflăm în construcţie, încă nu s-a schimbat generaţia. Avem nevoie de un proiect prin care să construim o echipă mare, avem nevoie de viziune.”

El a explicat şi cum vede paşii următori: „Trebuie să lucrăm la un proiect, să formăm o generaţie. Baza trebuie să fie jucătorii de la U21, au demonstrat că au potenţial mare. Nu judecaţi de pe azi pe mâine, aveţi răbdare, o să vedeţi. Experienţa este singurul lucru care nu se cumpără în lumea asta. Experienţa se capătă în timp, după foarte multă muncă. Succesul se planifică, nu ţine de noroc, de miracol.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici