Giancarlo Antognoni: Mutu poate fi în continuare decisiv pentru Fiorentina

Fostul internaţional italian Giancarlo Antognoni, care a marcat 72 de goluri pentru Fiorentina în toate competiţiile, a declarat că Adrian Mutu are şansa să depăşească acest record, apreciind că românul poate fi în continuare un jucător decisiv pentru formaţia italiană, informează violanews.com.

36 afișări
Imaginea articolului Giancarlo Antognoni: Mutu poate fi în continuare decisiv pentru Fiorentina

Giancarlo Antognoni: Mutu poate fi în continuare decisiv pentru Fiorentina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că Mutu poate fi în continuare decisiv pentru Fiorentina, aşa cum s-a întâmplat în aceşti ani. La primul meci, cu Catania, după o absenţă de nouă luni, a arătat că talentul său a rămas nealterat. A avut ocazii importante, a şutat de mai multe ori. A fost cel mai periculos jucător al Fiorentinei, a fost aproape să marcheze. Doar la forma fizică mai are de lucrat, însă de acum încolo poate doar să-şi îmbunătăţească jocul", a declarat Giancarlo Antognoni pentru violanews.com.

Giancarlo Antognoni a adăugat că dacă Mutu ar reuşi să-i depăşească recordul de goluri pentru Fiorentina în toate competiţiile ar fi foarte bine pentru formaţia italiană. "Dacă va reuşi să marcheze cele şapte goluri care îi lipsesc pentru a atinge numărul meu de goluri în toate competiţiile pentru Fiorentina şi cele 11 de care are nevoie pentru a mă egala în Serie A? Nu va fi simplu, mai ales în ceea ce priveşte recordul de goluri în Serie A, pentru că este un număr destul de mare pentru partidele care au mai rămas de disputat în campionat, însă trebuie să avem încredere în capacitatea lui Mutu de a marca. Dacă va reuşi, va fi un lucru bun mai întâi pentru Fiorentina. Aş fi fericit pentru Adrian ca el să reuşească să depăşească acest record", a mai spus Antognoni.

Antognoni deţine recordul de goluri (72) reuşite pentru Fiorentina în toate competiţiile, iar Mutu este la doar şapte goluri distanţă. Cu cele 65 de goluri pe care le-a dat deja pentru Fiorentina, în toate competiţiile, Mutu i-a depăşit în clasamentul all-time pe Roberto Baggio (55 goluri), Claudio Desolati (58), Luciano Chiarugi (59), Giuseppe Virgili (60), Christian Rigano (62) şi Alberto Galassi (63).

Adrian Mutu a marcat de 54 de ori pentru Fiorentina în cele 93 de jocuri disputate în Serie A.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici