Gianluigi Buffon rămâne în activitate la Juventus: „La cum mă simt acum, mi-aş face un deserviciu dacă m-aş retrage”

Gianluigi Buffon, portarul echipei Juventus, care va împlini 42 de ani în luna ianuarie, spune că nu se gândeşte încă la retragere şi că va rămâne în activitate până, cel puţin, în iunie 2020, când actuala înţelegere cu formaţia torineză va expira.

220 afișări
Imaginea articolului Gianluigi Buffon rămâne în activitate la Juventus: „La cum mă simt acum, mi-aş face un deserviciu dacă m-aş retrage”

Gianluigi Buffon. Sursa: Profimediaimages

"Ştiu că pot oferi în continuare momente frumoase alături de colegii mei. Încă mai sunt destule momente de trăit, atât timp cât voi putea arăta asta pe teren. Obiectivul meu principal de acum este să termin anul pe primul loc în campionat. Orice altceva ar fi un bonus. Nu îmi doresc neapărat să joc meciul cu numărul 648 în Serie A chiar acum, dar dacă o voi face, vreau să se întâmpe când vom fi pe primul loc", a declarat Buffon, pentru Sky Italia.

În ceea ce priveşte retragerea, portarul italian spune că nu se va gândi la acest lucru atât timp cât se va simţi bine din punct de vedere fizic.

"Sincer, retragerea pare foarte departe. Acum doi ani, m-am oprit, dar viaţa mi-a oferit alte posibilităţi senzaţionale. Mă bazez pe propria mea sinceritate. La cum mă simt acum, mi-aş face un deserviciu dacă m-aş retrage. Mă simt ca o piesă importantă în vestiar, cu multe responsabilităţi, chiar dacă nu joc prea des", a mai spus Buffon.

Gianluigi Buffon (41 de ani) a egalat, miercuri, recordul de prezenţe în prima ligă italiană deţinut de Paolo Maldini, ajungând la 647 de meciuri în Serie A.

Debutul lui Buffon în Serie A a avut loc la vârsta de 17 ani, în noiembrie 1995, la un meci Parma-AC Milan, scor 0-0. Portarul a acumulat 168 de prezenţe în primul eşalon, la Parma, iar în 2001 s-a transferat la Juventus, club la care a avut cele mai mari realizări din carieră. La formaţia torineză, cel alintat "Gigi" a acumulat, până în prezent, 479 de meciuri în Serie A, rămânând fidel clubului şi în sezonul 2006/2007, când a fost retrogradat în Serie B.

De asemenea, în sezonul 2018/2019, Buffon a ales o aventură în Franţa, la Paris Saint-Germain, însă a revenit rapid la Juventus, unde este pe cale să doboare un record important.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici