Video Gică Popescu dă în judecată Adevărul şi Gazeta Sporturilor

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a declarat, miercuri, că a făcut plângere penală împotriva lui Mihail Bumbeş, cel care a dat publicităţii rapoarte din dosarul său la CNSAS, apoi va acţiona în instanţă publicaţiile Adevărul şi Gazeta Sporturilor şi redactori care au scris despre acest caz.

58 afișări

"Singura modalitate prin care îmi pot face dreptate este justiţia. La 8 iulie s-a depus la Tribunalului Sectorului 1 plângerea penală împotriva domnului Bumbeş (n.r. - Mihail Bumbeş), care va trebui să plătească pentru ce a făcut. Voi chema în instanţă şi cele două ziare Adevărul şi Gazeta Sporturilor, precum şi mai mulţi redactori care s-au grăbit să afirme că Gică Popescu a fost colaborator al Securităţii, pentru că este singura posibilitate ca acest prejudiciu de imagine să fie îndreptat. Am suferit foarte mult pentru că au fost ecouri incredibile în străinătate, a fost un prejudiciu de imagine brutal. Iar dreptatea nu poate veni decât printr-un proces în instanţă", a spus Gheorghe Popescu.

Colegiul CNSAS a decis, marţi, să retragă acreditarea lui Iustin Paul Gafiuc, reporter al Gazetei Sporturilor, care studia în arhiva instituţiei dosarele fostei Securităţi, după o anchetă declanşată la momentul apariţiei în presa centrală a unor informaţii despre mai mulţi sportivi şi relaţia lor cu fosta poliţie politică. Iustin Paul Gafiuc a scris, în 29 iunie, un material cu titlul "Şoc în arhivele CNSAS: Gică Popescu are dosar de colaborator al Securităţii! «Sursa "Petrescu"»". În urmă cu două săptămâni, Colegiul CNSAS a retras, în legătură cu acest caz, acreditarea unui alt cercetător, Mihail Bumbeş, care studia în arhiva instituţiei dosarele fostei Securităţi.

Fostul internaţional a menţionat că va organiza săptămâna viitoare o conferinţă de presă la Barcelona pentru a-şi repara prejudiciul de imagine.

"Primeam zilnic de la avocatul meu din Spania toate alertele despre Gică Popescu. Au scris ziare din Los Angeles, din Argentina, din Thailanda. Pot să mă gândesc că are şi o parte bună, că sunt cunoscut în toată lumea. Dar aş prefera să fiu cunoscut printr-un alt subiect. În Spania toate ziarele au scris patru zile, eu acolo am parteneri de afaceri, am casă, am fost căpitanul celei mai importante echipe din lume, am foarte mulţi prieteni şi nu pot lăsa lucrurile aşa. Singurii care puteau da un verdict erau cei de la CNSAS, nu eraţi, dumneavoastră de la cele două ziare care m-aţi condamnat şi m-aţi şi împuşcat. Eu acum va trebui să încerc să repar acest prejudiciu de imagine. Săptămâna viitoare voi merge la Barcelona unde voi face o conferinţă de presă. Voi lua această hârtie de la CNSAS, tradusă în patru limbi şi o voi da la toate agenţiile de presă", a explicat fostul căpitan al echipei FC Barcelona.

Popescu a prezentat în cadrul conferinţei de presă dosarul său din arhivele CNSAS precum şi documentul CNSAS care atestă că nu a colaborat cu fosta Securitate. "Acesta este dosarul pe care eu l-am primit de la CNSAS acum trei săptămâni. Din punctul meu de vedere nu este un dosar, sunt lucruri banale. În 30-40 la sută din el sunt rapoarte ale ofiţerilor de Securitate din acel moment şi sunt foarte multe lucruri şi neconcordanţe. CNSAS a dat verdicul de necolaborator al Securităţii după studierea dosarului", a adăugat Popescu.

În ediţiile de luni, 29 iunie 2009, a cotidianelelor Adevărul şi Gazeta Sporturilor se relata că fostul internaţional Gheorghe Popescu a dat informări despre colegii săi în perioada 1986-1989, el figurând în dosarul privind activitatea sa de informator al Securităţii cu numele conspirativ de "Petrescu".

Fostul internaţional român Gheorghe Popescu a primit, marţi, de la CNSAS, o adeverinţă care atestă că nu a colaborat cu fosta Securitate, au declarat agenţiei MEDIAFAX, după şedinţa de marţi a Colegiului CNSAS, surse din instituţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici