Gigi Becali crede că declaraţiile făcute de Mititelu la DNA îi pot dăuna lui Penescu

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a spus, marţi, că a rămas surprins de faptul că preşedintele Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a dat declaraţii la sediul DNA care îi pot dăuna situaţiei lui Cornel Penescu, anchetat în dosarul corupţiei din arbitraj.

24 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali crede că declaraţiile făcute de Mititelu la DNA îi pot dăuna lui Penescu

Gigi Becali crede că declaraţiile făcute de Mititelu la DNA îi pot dăuna lui Penescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu nu credeam că Mititelu o să dea declaraţii, dar nu mai pot înţelege oamenii. Am o vârstă şi am nişte surprize... Mă gândesc «Eu am trăit ca un copil prost pe pământul ăsta». Am avut încredere în oameni... Rămân blocat", a spus Becali.

Gigi Becali a afirmat că declaraţia pe care a dat-o preşedintele Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, îi poate dăuna lui Cornel Penescu, anchetat în dosarul corupţiei din arbitraj.

"Cu declaraţia asta a lui Mititelu, cred că o să-i fie rău lui Penescu. Dacă Penescu îşi cere scuze, îşi recunoaşte fapta. Penescu a stat zece luni şi dacă l-ar condamna ce ar mai păţi? Mi se pare că se încadrează între şapte luni şi trei ani, e la revedere. Dar rămâne cu fapta, cu infracţiunea, dacă există parte vătămată", a mai spus Gigi Becali.

Finanţatorul stelist consideră că procurorii DNA au ştiut ce metode să folosească pentru a obţine o declaraţie din partea lui Adrian Mititelu.

"Corupţie în sistemul privat nu poate exista decât dacă e şi o parte vătămată. De asta l-au chemat ei pe Mititelu, că a fost singurul care a ieşit atunci şi a fost supărat. L-au pus să dea o declaraţie, l-au luat la glumă «cum a fost, cum s-a întâmplat» că aşa te ia acolo, dacă eşti fraier, se joacă cu tine. Procuroru l-a întrebat, o fi zis că a pierdut şi trei puncte şi l-a pus să scrie, ca martor. Dar când a spus acolo că a pierdut punctele, cum a zis el la televizor, deja s-a transformat în declaraţie de parte vătămată", a explicat el.

Finanţatorul Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, luni, la ieşirea de la DNA Piteşti, că a fost audiat în calitate de martor în legătură cu o convorbire telefonică pe care a avut-o cu patronul FC Argeş, Cornel Penescu, afirmând că se consideră parte vătămată în acest dosar. Mititelu a fost audiat la DNA timp de aproximativ două ore şi jumătate.

În dosarul corupţiei din arbitraj apare şi o stenogramă a unei convorbiri telefonice, în care Adrian Mititelu îi reproşează lui Cornel Penescu faptul că a dat mită arbitrilor meciului FC Argeş-Universitatea Craiova, scor 1-1, din octombrie 2008, partidă arbitrată de Aurelian Bogaciu şi supervizată ca observator de Marcel Lică. Mititelu l-a acuzat pe finanţatorul piteştean că a intervenit la arbitri cu ajutorul lui Florin Prunea, director de realţii interanţionale în FRF la acea dată, însă Penescu a negat.

Bogaciu, Lică şi Prunea sunt trimişi, de altfel, în judecată în dosarul corupţiei din arbitraj. La acelaşi meci a fost tuşier arbitrul timişorean Sorin Caia, trimis şi el în judecată în acest dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici