Gigi Becali, nemulţumit de chiria cerută de MAp pentru Stadionul Steaua

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că este indignat de faptul că Ministerul Apărării solicită 65.000 de euro pe lună pentru închirierea stadionului, precizând că a investit zece milioane de euro în modernizarea bazei sportive din Bulevardul Ghencea.

18 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali, nemulţumit de chiria cerută de MAp pentru Stadionul Steaua

Gigi Becali, nemulţumit de chiria cerută de MAp pentru Stadionul Steaua (Imagine: Mediafax Foto)

"Am caietul de sarcini făcut de MApN şi CSA Steaua. Lui Dinamo i se dă baza pe 49 de ani, gratis. Să vedeţi în schimb cum sunt hingherit eu. Îmi cere 65.000 de euro pe lună. Deci Dinamo ia gratis, mie mi se cere suma de 65.000 de euro. Ce vor să-mi închirieze? Centrul de Copii şi Juniori, făcut de mine, am băgat trei milioane, acum îmi cer bani. Parcări. Făcute de mine, aproximativ două milioane, îmi cer bani să mi le închirieze. Terenuri de antrenament, la fel. Teren sintetic, am băgat un milion aproape, îmi cer bani pentru chirie. Am investit aproximativ zece milioane în acea bază, care era în paragină, acum vin şi cer 65.000 pe lună, adică 800.000-900.000 pe an", a spus Becali.

Gigi Becali a afirmat că în caietul de sarcini există şi o clauză conform căreia MAp poate pune în vedere FC Steaua, cu 30 de zile înainte, evacuarea bazei, în cazul în care au nevoie de ea. "E probabil pentru caz de război", a spus Becali, care a detaliat cerinţele reprezentanţilor ministerului: "Vor la loje 50 de locuri, 100 la tribuna întâi, spaţii publicitare, 50 de locuri la fotolii...".

Becali a menţionat că nu are de ce să cumpere baza din Bulevardul Ghencea. "Pentru ce să cumpăr baza? Consiliile Locale dau bani în baze sportive, bazele sunt pentru sport. Eu mai am şi creanţa aia cumpărată de la AVAB, 22 de milioane, pe care n-am valorificat-o, n-am pus-o în executare, am zis să fim prieteni, dar în condiţiile astea...E anormal ce se întâmplă", a spus el.

Complexul Sportiv Steaua se află în proprietatea Ministerului Apărării. FC Steaua foloseşte instalaţiile sportive din acest complex în baza unui contract de închiriere, care se rediscută după unul-doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici