Gilles Simon ar putea primi un wild card la BCR Open România

Reprezentantul comitetului organizatoric al turneului BCR Open România, Bogdan Enoiu, a declarat, joi, că tenismenul Gilles Simon, nr. 9 ATP, câştigător al ultimelor două ediţii ale competiţiei de la Bucureşti, va răspunde vineri dacă va participa la ediţia din acest an.

31 afișări
Imaginea articolului Gilles Simon ar putea primi un wild card la BCR Open România

Gilles Simon ar putea primi un wild card la BCR Open România (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

"Gilles Simon nu este încă pe tabloul principal. Suntem în discuţii cu el şi este posibil ca un wild card să meargă către el, pentru că e frumos ca trofeul acesta să ia drumul Franţei, dacă Simon l-ar câştiga a treia oară consecutiv. Vom primi un răspuns de la Simon până mâine. El e numărul 9 mondial acum şi vrem să ne ţinem promisiunea ca la fiecare turneu de la Bucureşti să avem un jucător din primii zece din lume. Celelalte două wild-card-uri vor merge către doi români. Decizia îmi va aprţine către ce jucători vor merge aceste wild-card-uri, e posibil să fie Luncanu şi Copil, dar încă nu am decis nimic", a spus Bogdan Enoiu.

Organizatorul turneului de la Bucureşti a precizat că bugetul total al BCR Open România este de apropximativ 900.000 de euro, iar premiile totale sunt cu aproape 80.000 de euro mai mari decât în ediţia precedentă.

"Am făcut eforturi mari cu acest turneu, al cărui buget este de aproximativ 900.000 de euro, asemănător faţă de cel de anul trecut, însă remarcabilă este creşterea de aproape 80.000 de euro a premiilor puse în joc, de la 372.000 de euro la 450.000 de euro. Suntem la un nivel de premii mult peste numeroase turnee din America. Este foarte important că am reuşit acest lucru într-un an de criză economică", a afirmat Enoiu.

BCR Open România se va disputa în Bucureşti, la Arenele BNR, în perioada 19-27 septembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici