Gimnasta braziliană Daiane Dos Santos, depistată pozitiv cu furosemid

Gimnasta braziliană Daiane Dos Santos, campioană mondială la sol în 2003, a fost depistată pozitiv cu furosemid, a anunţat, vineri, Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG). Furosemid este un diuretic folosit în tratamentul hipertensiunii.

67 afișări
Imaginea articolului Gimnasta braziliană Daiane Dos Santos, depistată pozitiv cu furosemid

Gimnasta braziliană Daiane Dos Santos, depistată pozitiv cu furosemid

Gimnasta a fost depistată pozitiv în urma unui control efectuat în afara competiţiei.

În vârstă de 26 de ani, Dos Santos are termen până pe data de 13 noiembrie pentru a solicita să fie audiată şi pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

Ulterior, va avea 21 de zile la dispoziţie pentru a face apel, în cazul în care va primi o suspendare pentru dopaj.

Într-un comunicat dat publicităţii vineri, oficialii clubului Pinheiros din Sao Paulo, la care este legitimată sportiva, au explicat că Daiane dos Santos a profitat de o perioadă fără competiţii, între lunile iunie şi august 2009, pentru a urma o cură de slăbire, sub observarea medicilor, şi că federaţia internaţională a fost informată de acest lucru.

Specialistă la sol, Daiane Dos Santos a încheiat pe locul 6 proba din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing.

În anul în care Daiane dos Santos a câştigat medalia de aur la CM de gimnastică, în 2003, ea a reuşit să o depăşească în finală pe sportiva română Cătălina Ponor, care s-a clasat pe locul doi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici